AB Smidmek söker Projektledare

 
AB Smidmek söker ProjektledarePeab är Nordens Samhällsbyggare med 15.000 anställda och en omsättning överstigande 49 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

AB Smidmek är ett företag som tillverkar alla typer av stålkonstruktioner, och som även utför prefabricerade betongstommar. Företagets huvudinriktning är att erbjuda totallösningar för Prefabricerade betongstommar/smides- och tunnplåtskonstruktioner till byggnadsindustrin och övrig industri. Företagets styrka är att i ett tidigt skede påverka utformningen av projektet och därigenom ta till vara på betongens och stålets möjligheter och fördelar. Verkstad och kontor är beläget mitt i Skåne, i staden Eslöv. AB Smidmek har ca 30 fastanställda men sysselsätter ca 80 personer. Bolaget omsätter för närvarande ca 300 milj.

Från september 2017 ingår AB Smidmek i Peab Byggsystem —“ som är den del av PEAB koncernen. Byggsystem består av totalt 4 bolag, de tre andra bolagen är: Skandinaviska Byggelement, Peab PGS och Lättklinkerbetong. Den totala omsättningen 2016 i Peab Byggsystem är ca 1,2 miljarder kr och antalet anställda omkring 620 personer.

I din roll som projektledare på Smidmek arbetar du i vårt projektteam som består av 5 st. projektledare, du har även nära kontakt med VD och VVD samt vår kalkylavdelning. I rollen ingår det att aktiv leda och fördela arbetet inom de tilldelade projekten.

Arbetsuppgifter

 • Delta aktivt i projektuppstart via: Startmöten, upphandlings- och kontraktsmöten.
 • Säkerställa resurser i form av projektering, tillverkning, inköp av material samt montageresurser.
 • Delta i projekterings- och byggmöten.
 • Ansvarar för övergripande tidsplanering i de tilldelade projekten.
 • Ekonomiskt ansvar gentemot projekten, vilket exempelvis innebär: Inköp av material och underentreprenad, delta i kalkylgenomgång, löpande ekonomiska uppgörelser, uppföljning gällande projektekonomin.
 • Driva KMA-arbete i projekten.
 • Ansvara för att dokumentation genomförs och att slutdokumentation överlämnas till kund.
 • Medverka vid besiktning.
 • Erfarenhetsåterföring

Personliga egenskaper

För oss är det viktigt att du har god samarbetsförmåga då vi jobbar i team, och att du är tydlig i din kommunikation gentemot dina medarbetare men även våra kunder. Du ska vara strukturerad, initiativtagande och lösningsorienterad. Du ska ha lätt att binda och behålla goda kontakter. För oss är det positivt med en person som kommer med nytänkande, som gör att vi kan få nya influenser. Du ska även vara resultatinriktad.

Meriterande kvalifikationer

 • Relevant branschkunskap och är väl förtrogen med byggprocessen.
 • Eftergymnasial utbildning som högskole- eller civilingenjör inom byggteknik/konstruktion.
 • Minst fem års praktisk erfarenhet av stålkonstruktioner och/eller prefabricerade betongelement stommar.
 • God kännedom om entreprenadjuridik.
 • Goda datorkunskaper och vana att arbeta i Office verktygen.
 • Att arbeta i team.

Krav

 • Att kommunicera verbalt och skriftligt på engelska. Gärna även andra språk.
 • Körkort B

Tjänsten innebär resor inom vår region eftersom vi har projekt på olika orter. Vi är i dagsläget verksamma med projekt i Södra Sverige men kommer snarast att etablera oss i västra Sverige med Göteborg som bas.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

VIDARE UPPLYSNINGAR
Victor Hallberg Vice VD tel: +46 0761-19 18 81

ANSÖKAN
Sök tjänsten!

SISTA ANSÖKNINGSDAG
2017-11-26

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!