Akademiska Hus söker TIS – Teknisk Informationssamordnare Göteborg

 
Akademiska Hus söker TIS – Teknisk Informationssamordnare Göteborg

Arbetet som Teknisk informationssamordnare är en väldigt blandad roll med flera olika kontaktytor intern och externt. Du jobbar nära förvaltningen där driftpersonal ingår. Du kommer att samordna samt uppdatera ritningar och tekniska dokument, där du kommer att arbeta i olika registrering- och uppföljningssystem. Du kommer att mäta areor och skapa kontaktsbilagan ritning. Vidare kommer du att assistera och bistå byggprojektledarna med information om fastighetsdokumentation och areor under projektens gång samt samverka med företagets kunder på flera olika plan. I din roll som teknisk informationssamordnare kommunicerar, engagerar och motiverar du i projekten.


TIS är en grupp medarbetare som sitter lokalt utplacerade men vi är en grupp och har samma chef i bolaget. Idag sitter det medarbetare i Uppsala, Stockholm och Lund och chefen sitter i Lund.

TIS jobbar med ständig utveckling av berörda processer för att möta kunder/verksamhetens krav för att kunna effektivisera dem. Omvärldsbevakning med framförallt utvecklingen inom digitalisering är viktiga områden för att föra kunskaper och möjligheter vidare i olika processer.

Ansvarsområden
Du ansvarar för hantering av relationsinformation i olika system. Låna ut, revidera, arkivera, kopiera, kravställa till byggprojekt och granska cad-, leverans-, och arkivtekniskt. Du ser till att informationen blir tillgänglig för verksamheten.

Areahantering ingår i tjänsten där mätning sker enligt svensk standard och med hjälp av HyperDoc. Du hanterar både prognostiserade och faktiska areor. Du ansvarar för kontraktsbilagan ”ritning” är korrekt och agerar stöd vid digital hantering av drift- och underhållsinstruktioner.

Du hanterar dokument från raster till BIM och agerar stöd avseende teknisk informationshantering i samtliga processer. Du jobbar med utveckling och förenkling av processer. Du samverkar med IT inom utveckling av systemstöd samt samverkar med inköp vid upphandling av ramavtal för tjänster inom verksamhetsområdet.

Din profil
Vi söker dig som antingen har erfarenhet av att arbeta som TIS och/eller har studerat Byggingenjörs-programmet eller liknande samt har god IT-förståelse med kompetens inom CAD. Du har god kunskap om tekniska system som används för hantering av digital fastighetsinformation. Erfarenhet av BIM och HyperDoc är meriterande. Du är insatt i svensk standard för area och volym för husbyggnader. Goda kunskaper i Officepaketet samt i svenska och engelska i tal och skrift behövs i rollen.

För att trivas i rollen som Teknisk informationssamordnare tror vi att du är driven, noggrann och alltid strävar efter att arbetsuppgifterna ska bli slutförda med hög kvalitet. Som person är du strukturerad och analytisk. Du är självgående, tar initiativ, ser möjligheter och tycker om att utveckla och förbättra. Du trivs med att samverka med andra för att lära av varandra och med gemensamma krafter uppnå bästa möjliga resultat.

Vårt erbjudande
På Akademiska Hus blir du välkomnad in i en stimulerande miljö med vänlig företagskultur och spännande arbetsuppgifter. Du ges från början ett stort ansvar på vägen mot vårt gemensamma mål – att skapa attraktiva kunskapsmiljöer. Här får du en unik chans att påverka och bidra till framtiden och du får möjlighet att växa i en kunskapsstark organisation. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och eftersträvar därför en kreativ blandning av medarbetare och en jämn könsfördelning.

Placering
Göteborg

Kontakt
Rekryteringsansvarig; CHEFSpoolen, Sofie von Homeyer, tel. 0709-24 87 98.
Akademiska Hus, Gruppchef TIS, Tina Andersson i Lund på 046- 31 13 46.

Ansökan
Om du känner igen dig i beskrivningen ovan är du välkommen med din ansökan genom att klicka här!
Urvalsprocessen sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!

Om verksamheten
Akademiska Hus är ett av landets största fastighetsbolag och med fokus på universitet och högskolor bygger och förvaltar vi hållbara kunskapsmiljöer för hela människan. Vår långa erfarenhet och fokus på trender i den akademiska världen gör att vi kan bygga både innovativt och långsiktigt. Idag har vi ett fastighetsvärde på 75 miljarder och en omsättning på 5,7 miljarder, och för att möta den ökade efterfrågan på kunskapsmiljöer har vi en projektportfölj på ca 17 miljarder. Så bidrar vi till ett klokare Sverige. För mer information om oss och fler exempel på hur vi jobbar besök 

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!