Bravida växer i Norge

 
Bravida växer i NorgeMattias Johansson, vd och koncernchef för Bravida, är nöjd med förvärvet av norska Oras. Foto: Susanne Bengtsson. Bravida förvärvar installations- och serviceföretaget Oras, den ledande leverantören inom vs och ventilation i Norge. 
Förvärvet innebär att Bravida blir marknadsledande totalleverantör inom installation och service på den norska marknaden.

Oras har över 700 anställda och en omsättning motsvarande cirka 1 200 MSEK. Bolaget har sitt huvudkontor i Oslo och finns etablerade i hela Norge med tio vs- och ventilationsavdelningar. Säljare är Heidenreich Holding AS.

– Tillväxt inom vs och ventilation på den norska marknaden har länge varit en del i vår strategiska tillväxtplan. Oras vs- och ventilationsverksamhet kompletterar Bravidas marknadsledarskap inom el på ett utmärkt sätt. Bolaget har sedan några år levererat svaga resultat på grund av en hög kostnadsnivå och förluster i vissa enskilda projekt, men den underliggande verksamheten är stark. Vår högsta prioritet under 2017 är att vända resultatet till lönsamhet, säger Mattias Johansson, vd och koncernchef för Bravida, i ett pressmeddelande.

Köpeskillingen för samtliga aktier uppgår till 122 MSEK. Oras nettoskuldsättning uppgick vid årsskiftet 2016/2017 till 30 MSEK. 

Förvärvet av Oras kräver godkännande av norska konkurrensmyndigheten. 

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!