Peab Byggservice AB söker Arbetsmiljösamordnare

 
Peab Byggservice AB söker ArbetsmiljösamordnarePeab är Nordens Samhällsbyggare med 15.000 anställda och en omsättning överstigande 49 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Peab Byggservice vill ligga i framkant och kunna erbjuda våra medarbetare en trygg och säker arbetsmiljö. För att nå våra mål med visionen noll olyckor och säkerställa att vi efterlever lagar och regler vill vi nu förstärka vårt distrikt med en arbetsmiljösamordnare.

Om tjänsten
Arbetsmiljösamordnaren på Peab Byggservice kallas för distriktsingenjör, då ansvaret innebär flera olika delar. Du ansvarar dels för att bistå med specialistkunskaper inom arbetsmiljö men tjänsten innehåller också implementering och uppföljning av diverse produktionsprocesser. Dessa processer kan t.ex. handla om att följa upp hur vi bedriver vårt arbete, hur vi använder system och mallar samt utvärdering av våra olika typer av arbetssätt. Det utvecklingsarbete du bedriver ska resultera i större kostnadseffektivitet och optimera våra olika processer. Som distriktsingenjör ingår du i ledningsgruppen och du kommer ha återkommande uppföljningar med övriga delar av gruppen. Du jobbar mot arbetschefer, platschefer och arbetsledare och det är främst dessa du stöttar men också använder som bollplank. Du har även ett tätt samarbete med vår HR-avdelning, då arbetsmiljö och personal går hand i hand.

Vem söker vi?
Som distriktsingenjör bedriver du ditt arbete självständigt men med stöttning från olika funktioner. Vi ser att du som söker är trygg i dig själv och kan stå på dig i olika frågor. I många fall har du lagar och rutiner att falla tillbaka på men du ska ha förmågan att vara trovärdig och få med dig dina medarbetare. Många arbetsuppgifter kommer från affärsområdes- och koncernnivå i form av information och riktlinjer som ska implementeras ut i organisationen. Det är du som distriktsingenjör som bedriver detta implementeringsarbete. Du är dessutom aktiv i olika satsningar och dess genomförande samt ansvarig för uppföljning och dokumentation. Det ställer krav på din kommunikativa förmåga, både i tal och skrift. Koncernspråket på Peab är svenska och ett krav för tjänsten är att du är flytande i språket.

Du kommer själv få möjlighet att vara med och påverka tjänsten utifrån dina kompetensområden. Därför söker vi dig med eftergymnasial utbildning inom arbetsmiljö eller motsvarande förvärvad kompetens i arbetslivet. Erfarenheter och/eller kunskaper i byggprocessen är ett krav. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat operativt med arbetsmiljöfrågor och har erfarenhet från att arbeta med förebyggande riskarbete, systematiskt arbetsmiljöarbete, skyddsronder, myndighetskontakter och handläggning av dokumentation inom området. Arbetsområdet sträcker sig inom Västra Götaland och därför är placeringsorten inte specificerad ännu, utan bestäms efter överenskommelse. Tjänsten innebär också en del resor inom distriktet, varför vi ser att du flexibel och inte har några problem med att röra på dig i arbetet. B-körkort är därför ett krav.

Tjänsten är på heltid och inleds med en provanställning. Du får gärna läsa mer om oss på vår hemsida peabbyggservice.se. Om du redan bestämt dig för att du passar för tjänsten och vill bli en del av ett jordnära företag —“ välkommen in med din ansökan!

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

VIDARE UPPLYSNINGAR
Cecilia Nagy tel: +46 725335006

ANSÖKAN
Sök tjänsten!

SISTA ANSÖKNINGSDAG
2017-10-29

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!