Peab Sverige AB söker Inköpare

 
Peab Sverige AB söker InköparePeab är Nordens Samhällsbyggare med 14.000 anställda och en omsättning överstigande 49 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

 Peab Nordens Samhällsbyggare - Från störst till bäst

Peab är det största byggbolaget i Sverige sett till omsättning och antalet egna yrkesarbetare, men vår målsättning är att gå från störst till bäst. Det handlar om att ha de nöjdaste kunderna, den bästa arbetsplatsen och vara det mest lönsamma företaget i branschen.

Vill du vara med och bygga branschens bästa inköpsverksamhet?

Då våra inköp står för mer än 70 procent av Peabs omsättning innebär det att hur vi gör våra inköp är avgörande för att gå från störst till bäst. För att Inköpsfunktionen ska lyckas behöver vi dra full nytta av koncernens skalfördelar, bygga kompetens och verka nära projekten och affärerna.

Som inköpare har du huvudansvaret för hela inköpsprocessen från förfrågan till färdigt avtal. Du arbetar självständigt i stor utsträckning men med stöd av projektchef och övriga i projektteamet. Du kommer vidare att leda förfrågningsprocessen, göra leveransbedömningar, anbudsutvärderingar, förhandla och upprätthålla avtal med leverantörer och underentreprenörer. Du förväntas även medverka i byggstartsmöten, informera om avtal och göra uppföljningar och avstämningar.

 

Kompetensprofil

För att lyckas i rollen tror vi att du har en teknisk utbildning gärna från högskola och har gått någon typ av utbildning inom inköp. Du har en god förhandlingsvana och förståelse för produktionen.  Vi ser även att du har flerårig erfarenhet från inköpsrollen inom byggbranschen.

 

—¢     Mycket goda datakunskaper, främst då MS Excel

—¢     Goda kunskaper i svenska/engelska i både i tal och skrift

—¢     B-körkort

 

Personliga egenskaper

Du är positiv, resultatinriktad och samarbetsinriktad. Vi söker dig som motiveras av att vara med och driva stora och komplexa projekt. Du är tålmodig, noggrann, målinriktad och har affären i fokus. Du är van vid att arbeta självständigt och är trygg i att fatta egna beslut i det löpande arbetet. Då arbetet innebär mycket kontakter både externt och internt ser vi även att du är social och har en god människokännedom samt kommunikativ förmåga.

Du har goda kunskaper i Officepaketet samt kunskaper i entreprenadjuridik. Om du har arbetat i inköpsstödsystem är det meriterade.

Om du vill vara med på vår resa att gå från störst till bäst, vänta inte med att skicka din ansökan då intervjuer sker löpande.

Placeringsort är Uppsala.

Vi avböjer samtliga erbjudanden om annonsering eller rekryteringshjälp.

Vad erbjuder vi

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

VIDARE UPPLYSNINGAR
Johanna Ringström, personalchef tel: 0733 37 69 24

ANSÖKAN
Sök tjänsten!

SISTA ANSÖKNINGSDAG
2017-08-31

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!