Projektchef - MKB Fastighets AB

 
Projektchef - MKB Fastighets AB

MKB Fastighets AB är till för Malmö och Malmöborna.

MKB:s vision – Hem för var och en – är visionen om ett Malmö där varje individ har bra boende. MKB ska tillhandahålla bra bostäder i hela staden, arbeta innovativt med att stärka Malmös attraktionskraft och bidra till en stad för alla. Tre värderingar ligger till grund för MKB:s arbete: modiga, enkla, tillsammans. Med över 22 500 lägenheter och 1100 lokaler, till ett värde av 30 miljarder kronor, och med 32 procent av hyresmarknaden är MKB Malmös ledande bostadsbolag och en av Sveriges största fastighetsägare.

MKB Fastighets AB är ett dynamiskt och kreativt företag som sätter likhetstecken mellan affärsnytta och samhällsnytta. Med en stark finansiell ställning kan MKB vara med och driva utvecklingen i både branschen och staden. MKB tänker långsiktigt och med en tillåtande kultur möjliggör man innovation.
En sjättedel av Malmöborna bor i MKB:s fastigheter. MKB har därmed ett stort ansvar för staden och dess invånare och är en viktig del i att utveckla staden. Genom sitt arbete påverkar man vardagen för de människor som bor hos MKB och bidrar till att göra Malmö attraktivt.

Tjänsten
Som Projektchef på nyproduktionsavdelningen är du övergripande ansvarig för bostadsprojekten från antagen detaljplan till inflyttning och överlämning till förvaltning. Du har i nuläget personalansvar för sex projektledare, men antalet kan komma att variera. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp tillsammans med bl. a. projektutvecklingschef, entreprenadchef och nyproduktionschef som även är din närmaste chef. Du driver inte egna projekt, utan har ett övergripande ansvar för enhetens projekt och att verksamhetens mål uppnås. En viktig uppgift är utveckling och samordning av arbetsgruppen.

Dina arbetsuppgifter 
- Att tillsammans med medarbetarna utveckla projekt som ligger i linje med MKB:s intentioner och som följer leveransplanen
- Utveckling av medarbetare och arbetsgruppen
- Utgöra stöd och bollplank för medarbetarna
- Uppföljning av tidplaner, projektekonomi och andra kritiska frågor i medarbetarnas projekt
- Rapportering kring projekten samt framtagande av beslutsdokument
- Bidra till utvecklingen av nyproduktionsavdelningen

Kvalifikationer
- Högskoleingenjör eller motsvarande
- Erfarenhet av ledarskap och personalansvar
- Erfarenhet av projektutveckling
- Gedigen branscherfarenhet
- Erfarenhet av ledningsgruppsarbete är meriterande
- Erfarenhet av bostadsutveckling eller bostadsprojekt är meriterande
- Erfarenhet från entreprenadsidan är meriterande

Personliga egenskaper
Vi ser att du är en drivande och målinriktad person med ett starkt lösningsfokus. Du är en tydlig och ansvarsfull ledare som brinner för att ge dina medarbetare bästa möjliga förutsättningar att växa och uppnå sina mål. Samtidigt är du lyhörd och har god förmåga att skapa gemenskap och lägga grunden för ett gott samarbete. Du trivs en föränderlig miljö och har lätt att anpassa dig efter ändrade omständigheter.

Ansökan
Om du tycker att tjänsten som Projektchef passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast. I denna rekrytering samarbetar MKB Fastighets AB med Fasticon Kompetens AB

För att söka tjänsten, registrera din cv på www.fasticonjobb.se och bifoga gärna ett personligt brev. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är den 25 februari.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Annika Loberg på 0709-89 50 13.

Ansök här

Fasticon Kompetens är ledande konsulter specialiserade på kompetensförsörjning inom fastighetsbranschen och delar av samhällsbyggnadssektorn.

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!