Projektledare Bygg

 
Projektledare Bygg

Arbetsplatsbeskrivning
Vill du vara med och bygga Sveriges mest expansiva stad? Vi erbjuder dig med kunskaper i byggteknik en möjlighet att driva projekt som utvecklar Uppsala kommun! Efterfrågan på nya och anpassade lokaler och fastigheter utifrån stadens tillväxt och utveckling är stor. Vi söker dig med stort intresse för att förstå verksamheten och dess flöde och hur den kommer att utvecklas för att kunna möta medborgarnas och omvärldens krav på fastigheterna idag och i morgon.

Välkommen till Uppsala kommun! Hos oss får du 13000 kollegor inom 200 olika yrken. Varje dag jobbar vi för Uppsalas kommuninvånare: Vi lär barn att läsa, vårdar äldre, sopar gatorna, planerar fler bostäder och mycket mer. Kom och jobba med oss och få en hel kommun att fungera. Du är med och skapar ett mer rättvist och jämställt Uppsala för alla, oavsett behov och bakgrund. Det du gör på jobbet gör skillnad för någon annan. 
Uppsala är Sveriges fjärde största kommun med över 215 000 invånare. Staden och kommunen har en mycket stark tillväxt; nya jobb skapas, bostäder och idrottsarenor planeras och byggs, nya företag etableras - och när vi skriver år 2050 räknar vi med att det bor 350 000 personer i kommunen! Det innebär att vi har höga ambitioner när det gäller stadsutvecklingen, inte minst nybyggnation och ombyggnation av förskolor, skolor och gymnasieskolor.

Stadsbyggnadsförvaltningen består av sex avdelningar och cirka 600 medarbetare. Tjänsten är placerad på fastighetsavdelningen, enheten projekt. En viktig uppgift för avdelningen är att tillgodose behovet av lokaler för kommunens verksamheter såsom förskola, skola, gymnasium, idrott, fritid och kultur samt andra offentliga byggnader.

Vi på enhet projekt arbetar med olika lokalprojekt. Vi arbetar med allt från att behov av en lokal uppstår, t ex en skola, idrottshall eller förskola, till att en verksamhetsanpassad lokal står på plats. Vi är ca 15 projektledare och 15 specialister som arbetar tillsammans och i samklang med verksamhet och fastighetsägare.

Arbetsuppgifter
Som projektledare arbetar du med hela processen, från att det uppstår ett behov i verksamheten av en lokal till att lokalen/byggnaden finns på plats. Det innebär att vara med i ett tidigt skede av projektering och göra en utredning av verksamhetens behov idag och i framtiden. Du har kontakt med beställare och styrgrupp och leder sedan arbetet med specialister och delprojektledare. Till din hjälp har du kollegor kunniga inom VVS, el, brand, drift, mark, trädgård, förvaltning, inventarier, lås m fl. Din roll som professionell projektledare är att säkerställa projektets framdrift utifrån tid, ekonomi och resurser. Du har en viktig roll att i dialog med verksamheten utreda långsiktiga mål och strategier inom just den specifika verksamheten för att hitta rätt lösningar för lokaler.

Du deltar i kontorets projektarbeten och medborgardialoger och får självständigt utföra utredningar och skriva rapporter. Även omvärldsbevakning ingår i ditt arbete. I din roll ingår att kommunicera och dokumentera det arbete du är med att ta fram.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är högskoleingenjör eller civilingenjör med relevant inriktning inom t ex husbyggnad, installationsteknik, väg- och vatten, samhällsplanering, energi, el, vvs, vatten/sanitet alternativt utbildad arkitekt i kombination med flera års relevant arbetslivserfarenhet.

Vi värdesätter eventuell erfarenhet av liknande roll i snarlik verksamhet, liksom erfarenhet som projektledare och av projekteringsledning är meriterande. För att lyckas i rollen krävs baskunskaper i byggteknik, kunskap i projektledningsverktyg samt god ekonomisk förståelse. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Vi söker dig med intresse för och kunskap i ledarskap. Som projektledare förväntas du vara bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du har god förståelse för ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans.

Som person är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera liksom du har lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: enhetschef Per Brynte, tfn 018-727 44 86, eller HR-strateg Kajsa Skoglund, 072-593 28 06.
Facklig företrädare: Catarina Nilsson, SACO/Jusek. 018-7278727

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.

Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Tillträde: enl ök
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information
Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Ansök här

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!