374 nya studentbostäder

 
374 nya studentbostäderNär fas 2 av Colonia är klart kommer området att erbjuda miljövänligt boende för cirka 1 000 studenter och forskare. Bild: Byggvesta Byggvesta bygger ännu fler bostäder på Campus Valla i Linköping.
Nyligen togs det första spadtaget för 374 nya student- och forskarlägenheter.
De flesta av lägenheterna blir kompislägenheter och samtliga bygga med låg energianvändning. 


De nya lägenheterna fördelas på fem loftgångshus och två punkthus, ritade av arkitektbyrån Winell & Jern. De sju husen byggs upp norr och söder om Colonia, intill Byggvestas redan befintliga bestånd om 367 lägenheter på Campus Valla.

De nya bostäderna byggs med med låg energianvändning – cirka 20 kwh/kvm och år, tack vare en lösning med bergvärme i kombination med Byggvestas Egenvärme–system.

De flesta av lägenheterna i projektet, som kallas Colonia 2, kommer att bli kompislägenheter – mindre trerumslägenheter där hyresgästerna har varsitt sovrum och gemensamt vardagsrum, kök och badrum. I punkthusen kommer lägenheterna att bli större och passa för forskare och studenter med familj. Punkthusen kommer även att ha restaurang, gym och mataffär i bottenvåningen.

– Det känns häftigt att vara del av att bygga en studentstad – Colonia blir i framtiden hem för över 1 000 studenter och forskare, säger Carl Johan Casserberg, projektledare på ByggVesta, i ett pressmeddelande.

Colonia 2 kommer precis som sin granne Colonia att förvaltas av ByggVesta genom deras prisbelönta koncept Live to Grow.
Konceptet innehåller bland annat gröna kontrakt och anställda studentambassadörer som själva bor i husen och är engagerade i att skapa sociala aktiviteter och underlätta en delningsekonomi.

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!

 
 
 
 
-->