Nyheter

500 nya bostäder i Linköping

Nya stadsdelen Ebbepark i Linköping. Bild: Sankt Kors Fastighets AB

År 2022 ska den stå klar, Linköpings nya stadsdel med 50 000 kvm verksamhetsyta och 500 bostäder.
Under det nya namnet Ebbepark, omvandlas den gamla företagsparken Wahlbecks, till en hållbar stadsdel med bostäder, företag och stadsliv.
Byggstart sker redan i vår.

Det byggs som aldrig förr i Linköping. Ebbepark är, vid sidan av Vallastaden2017, bevis på det.
Det är Sankt Kors Fastigheter som tillsammans med Stångåstaden ska uppdatera det gamla industriområdet till en hållbar stadsdel för både boende, företag och service.

– En traditionell företagspark är öde på kvällar och helger och ett traditionellt bostadsområde är öde på dagtid. Genom att kombinera de två uppnås en levande plats med möjlighet till resursdelning. Läget, mellan city och Linköpings universitet, är dessutom optimalt för såväl företag som bostäder, säger Johan Kristiansson, vd Sankt Kors Fastighets AB, i ett pressmeddelande. 

Nya resurseffektiva lösningar kommer testas i byggfasen i samarbete med universitetet, Tekniska verken och flera andra aktörer. Det färdiga området ska också fungera som testbädd för ny forskning och utveckling.

– Vi skapar bostäder som ger den naturliga kopplingen mellan att bo, arbeta och leva i morgondagens hållbara stadsdel. Multifunktionella mötesplatser där företag, bostäder och samhälle blir en helhet, säger Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden.