70 år av extra komfort. För säkerhets skull.

 
  • Fokus har alltid varit effektivitet – både nu och då.

    Fokus har alltid varit effektivitet – både nu och då.

  • Grundaren Valfrid Ejendal på 60-talet.

    Grundaren Valfrid Ejendal på 60-talet.

Föregående
Nästa
 

Detta är en annons från Ejendals.

I år firar Ejendals 70 år i säkerhetens tjänst. Att vara ett familjeföretag, byggt på kunskap och passion ger företaget större möjligheter att agera långsiktigt och målmedvetet mot sin vision om arbetsplatser helt befriade från skador på händer
och fötter.

Allt började med en skyddshandske och fortsatte i rask takt med flera. Nästa steg togs med skyddsskor, genom förvärv av ett finskt företag i säkerhetsbranschen, som utvecklat och tillverkat skor sedan 1916. Genom att fokusera på just skyddshandskar och skyddsskor, har Ejendals kunnat koncentrera hela sin expertis på att förbättra och förfina sina produkter under varumärkena Tegera och Jalas. Ejendals har under lång tid byggt upp erfarenhet och kunskap för att kunna utveckla de mest innovativa och sinnrika lösningarna för de mest krävande yrkesarbetarna, i en rad olika branscher.

Arbete har alltid varit viktigt för människan. För Ejendals har det sedan starten varit viktigt att allt arbete ska kunna utföras på ett tryggt och säkert sätt. Företagets själva utgångspunkt är att göra allt arbete mindre riskabelt, med fokus på att skydda händer och fötter – områden där arbetsrelaterade skador är särskilt vanliga. Skyddskläder har länge varit grova och obekväma, med följden att många valt bort att skydda sig.

– Det viktigaste vi bidragit med under de 70 år vi varit verksamma är att vi
hjälpt till att undvika en massa skador på händer och fötter.
Vår sko Jalas har tillverkats i finska Jokipii i över 100 år. Genom vår investering
i en unik maskin för formsprutade sulor i vår finska fabrik, tar vi den lokala tillverkningstraditionen inte bara vidare utan till en ny nivå,
säger Ejendals vd Fredrik Sand.


Regelverk och policy för säkerhet på arbetsplatser varierar stort, sett över världen. Men nu när företagens värderingar blir viktigare för att attrahera och behålla arbetskraft, så blir trygghet och säkerhet nyckelområden för att skapa förtroende mellan företag och medarbetare. Säkerhet kommer att fortsätta växa globalt, till följd av nya insikter, men också bättre distribution till de mest behövande regionerna i världen.

– En positiv grundsyn på människan, gör alla satsningar på arbetsplatssäkerhet mer självklara. ”Safety first” finns på så gott som alla industriföretagens agendor. Det finns flera goda exempel på företag där skadorna på händer och fötter minskat som en följd av att våra produkter börjat användas, förklarar Fredrik Sand.

Stora industrikoncerner har kunnat se sin skadefrekvens falla, efter att Ejendals produkter börjat användas. Detta som ett direkt resultat av att aldrig kompromissa med människors säkerhet. Ejendals är ett företag som inte lutar sig tillbaka, utan är ständigt sysselsatta med att utveckla framtidens säkerhetsutrustning, där just nu digital teknik både hjälper till att göra produkterna ännu ännu mer innovativa – men också i allt högre grad möjliggör att det alltid finns en optimal skyddsprodukt som svarar upp mot de allt hårdare kraven vid varje specifik arbetssituation. På 70 år har säkra händer och fötter på jobbet gått från nödvändigt ont, till något som inte står i vägen för prestanda, följsamhet och komfort.

Läs Byggvärlden nr 6
Läs Byggvärlden nr 6!
Klicka här

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!