ÅF förvärvar Schweiziskt bolag

 
ÅF förvärvar Schweiziskt bolagJonas Gustavsson, vd och koncernchef, ÅF. Foto: Daniel Ohlsson ÅF förvärvar schweiziska LBP som är specialister inom infrastruktur och elektroteknik.

LBP är specialiserade i elektroteknik för trafiklösningar med fokus på vägar och tunnlar. Tjänsterna omfattar projektplanering och byggledning av elektromekaniska system, framförallt inom högpresterande vägar genom Schweiz. LBP är också specialiserade inom alla säkerhetsaspekter i tunnlar.

- Vi ser fram emot att välkomna LBP till ÅF och tillsammans öka vår förmåga för projektåtaganden inom infrastruktur. Förvärvet är i linje med vår strategi att växa i Schweiz, som är en av våra kärnmarknader, och att öka värdet till våra kunder genom vår tvärfunktionella kompetens, säger Jonas Gustavsson, vd och koncernchef, i ett pressmeddelande.

- Tillsammans med ÅF fortsätter vi att utveckla våra lösningar och vi ser fram emot att erbjuda våra kunder ett bredare tjänsteutbud. För våra medarbetare innebär förvärvet ökade möjligheter till intressanta uppdrag och fortsatt kompetensutveckling, säger Urs Lenz, vd på LBP.

LBP har 17 medarbetare baserade i Schweiz och en omsättning 2017 på cirka 24 MSEK.
Bolaget konsolideras av ÅF från juli 2018.

Taggar

Förvärv

 

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
 

 
 
 
 
 
-->