ÅF:s förvärv - en satsning på digitalisering

 
ÅF förvärvar design- och user experiencebyrån inUse.
Med förvärvet blir ÅF Sveriges största aktör inom service design och user experience och får en omsättning på drygt 200 MSEK.
Förvärvet är ett led i ÅFs strategiska satsning på digitalisering och design.


ÅF har en stark bas inom arkitektur, landskapsarkitektur, ljus- och industridesign och blir nu även Sveriges största aktör inom service design och user experience.
Efter förvärvet av inUse har ÅF totalt cirka 600 medarbetare inom design och arkitektur.

– Användarupplevelse och samspelet mellan människor och teknik blir allt viktigare, bland annat i utvecklingen av smarta städer och digitalisering av industrin. Marknaden är snabbt växande. Genom att kombinera ÅFs kompetens inom industri och infrastruktur med inUse expertis i service design och user experience skapar vi ett unikt erbjudande, säger Jonas Gustavsson, vd och koncernchef för ÅF, i ett pressmeddelande. 

inUse behåller sitt namn och varumärke och bildar tillsammans med ÅF:s verksamhet inom design ett nytt affärsområde inom ÅF: s division Technology, division Digital Solutions, från 1 januari 2018.

– Tillsammans med ÅF kommer vi kunna erbjuda våra kunder ett bredare och mer komplett utbud av lösningar och tjänster. För våra medarbetare innebär det också möjlighet att jobba i fler intressanta projekt som spänner brett, säger Kjell Persson, vd på inUse.

inUse har 100 medarbetare baserade i Stockholm, Göteborg, Malmö och Denver, USA. Företaget har en årlig omsättning på cirka 90 MSEK. inUse konsolideras av ÅF från och med november månad 2017.

Taggar

Arkitektur Förvärv

 
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se