Affärer med offentlig sektor - ett vinnande koncept

 

Detta är en annons från Visma.

Affärer med offentlig sektor gav byggföretaget Fam Sundgren Bygg trygga affärer.

Snabb tillväxt och trygga affärer blev resultatet för familje- och byggföretaget Fam Sundgren Bygg AB när de började göra affärer med offentlig sektor. För Fam Sundgren Bygg är det viktigt att på ett enkelt sätt få rätt information om vilka affärsmöjligheter som finns i byggbranschen samt en tydlig bild över hur marknaden ser ut. Visma Opic Upphandlingskoll har varit ett nödvändigt verktyg för dem att kunna arbeta strategiskt med offentliga upphandlingar.

Från privata till offentliga affärer
I somras firade Fam Sundgren Bygg, som har sitt sätet i Sveriges snabbast växande kommun Knivsta, tioårsjubileum. Från början var ambitionen att Richard Sundgren och hans två söner skulle köpa mark, bygga villor och sälja dem till privatpersoner. Men det blev varken någon mark köpt eller villa byggd utan familjeföretaget fick snabbt uppdrag av privatägda fastighetsägare och verksamheter, vilket gjorde att organisationen började växa. Hösten 2014 började Richard Sundgren och hans företag arbeta på uppdrag av offentlig sektor via en leverantör som hade avtal med Sigtuna kommun. Avtalet möjliggjorde samarbetet vilket var nödvändigt för leverantören som var ett bolag utan anställda. De hade formaliakunskapen för offentliga upphandlingar medan Fam Sundgren Bygg hade musklerna.  

Missa inga affärer med Visma Opic Upphandlingskoll
I dag besitter Richard själv den kunskap han behöver för att kunna lämna anbud på offentliga upphandlingar i byggbranschen. För att möjliggöra detta har bolaget de senaste tre åren använt Visma Opic Upphandlingskoll för att snabbt och enkelt kunna se vilka upphandlingar i byggbranschen som är aktuella för dem. Richard vet att det kan kännas komplicerat innan man har gjort en affärer med offentlig sektor och den första upphandlingen känns alltid svårast. Men med hjälp av Visma Opics profilexperter skapade han rätt bevakningsprofil vilket har gjort att han bara får information om de affärer Fam Sundgren Bygg vill ha.

Offentlig sektor skapar trygghet
Richard Sundgren tycker att affärer med offentlig sektor skapar en helt annan trygghet än vad affärer med privata aktörer gör. Det är en mindre risk och det är ett jämnt och stadigt flöde, vilket gör att det är lätt att hantera personal. Har du endast jobb på entreprenad är jobbet inte längre än den beställningen, vilket gör det svårare att anställa. När man har uppdrag från offentlig sektor blir det mycket enklare och man kan ställa lite tuffare krav på sina anställda och den kvalitet de levererar. Man vågar anställa för att man vet att det finns täckning då offentlig sektor är mer betalningssäkra.

Richards tips till alla som funderar på att göra affärer med offentlig sektor är att våga. Det handlar om att lära sig läsa upphandlingar och hitta fallgropar, det är A och O. Erfarenhet och kunskap ger större självförtroende och gör att frågetecknena minskar.

Fam Sundgren Bygg har idag 37 stycken anställda och ambitionen är att fortsätta med offentliga affärer. De har svarat på massa nya upphandlingar i offentlig sektor och ser ljust på framtiden.

Vill du också bli bättre på affärer med offentlig sektor? Just nu får du prova Visma Opic Upphandlingskoll gratis!
 

Läs Byggvärlden nr 6
Läs Byggvärlden nr 6!
Klicka här

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!