Affärsområdeschef Plan & Mät - Metria

 

Metria söker en Affärsområdeschef till Plan & Mät som vill ha en central roll i att utveckla och växa verksamheten och bolaget.

I rollen som affärsområdeschef kommer du att ha uppdraget att driva lönsamhet, tillväxt och utveckling av Metrias affärsområde Plan & Mät. Detta gör du bla genom att se till att organisationen fortsätter att leverera hög kvalité till befintliga kunder, men även genom att bredda kundportföljen.

Du skall även utveckla och realisera affärsplanen och strategier för att leda arbetet med verksamhetens tillväxt och organisationens utveckling. Du rapporterar till VD och är en del av Metrias ledningsgrupp.

Arbetsuppgifter innefattar (men är dock ej uteslutande)

  • Strategiskt och operativt ansvarig med fullt resultatansvar
  • Ansvar för att verksamheten fungerar tillfredställande samt att affärsmålen nås
  • Ansvar för att rutiner och processer följs och kontinuerligt utvecklas
  • Mäta och analysera KPI:er i syfte att kontinuerligt arbeta med att förbättra leverans och prestation
  • Attrahera, behålla och utveckla medarbetare
  • Följa utvecklingen och förändringar hos såväl konkurrenter som branschen i allmänhet
  • Ansvara för leveransen av kundåtaganden

Erfarenhet och Kunskap
Rätt person för rollen har erfarenhet från personalledande befattning och är en inspirerande ledare med förmågan att skapa god struktur i sitt eget och sina medarbetares arbete.

Som person är du effektiv och handlingskraftig med en mycket god kommunikativ förmåga. Du har förmåga att driva förändring och tillväxt och att få andra med dig på den resan. Önskvärt är att du har kunskap om Metrias affärssegment Kommun och/eller Bygg & Infrastruktur.

Vi tror att du har relevant universitetsutbildning med inriktning ingenjör/ekonomi, mångårig ledarerfarenhet med goda resultat, lång erfarenhet från en projektorienterad verksamhet och erfarenhet från att framgångsrikt driva försäljning från identifierad kund till avslutad affär.

Om Metria
I en allt mer digital verklighet krävs ett nytt sätt att se på världen. Med geodata som hjärtat i allt Metria gör skapar Metria insikter som hjälper deras kunder till smartare, säkrare och grönare beslut. Man analyserar och visualiserar hur verksamheter fungerar idag och realiserar förutsättningarna för företagande och samhällsbyggnad imorgon.

Metria är ca 270 medarbetare på 22 kontor som är specialister inom bland annat geodata, geodesi, fjärranalys och GIS-utveckling. Metrias medarbetare har alla en och samma drivkraft: att tillsammans med deras kunder bygga ett smartare, säkrare och grönare Sverige.

Att vara en del av Metria innebär att du genom mod, nyfikenhet och respekt leder våra kunder till nya insikter som ritar om deras karta. Vill du vara med och göra skillnad? Mer information om Metria finner du på www.metria.se

Varmt välkommen med din ansökan!
Urval och intervjuer sker löpande, vi ser därför att du skickar in din ansökan snarast.
För mer information om tjänsten, kontakta Mio Takahashi på e-post: mio@talentia.se
telefon 070-774 89 07.

Läs mer och ansök här


 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!