Nyheter

Akademiska Hus rekryterar ny vice vd

Michael Walmerud har utsetts till vice vd i Akademiska Hus. Walmerud kommer att ingå i koncernledningen och blir parallellt med tjänsten som vice vd även chef för enheten Fastighet inom Akademiska Hus.

Walmerud kommer närmast från tjänsten som vd på Projektgaranti AB, ett konsultbolag med inriktning mot bygg och projekt. Tidigare har han även arbetat på Catella med fastighetstransaktioner, varit fastighetschef på Postfastigheter samt i olika tjänster inom NCC-koncernen.

 – Jag är mycket glad över att Michael väljer att komma till Akademiska Hus. I det intensiva utvecklingsskede vi befinner oss är hans långa, breda kompetens från fastighetsbranschen samt gedigna erfarenhet av förändringsarbete en stor tillgång, säger Kerstin Lindberg Göransson, vd för Akademiska Hus.

  – Det var ett lätt val att tacka ja till den här spännande utmaningen. Jag lockades av den utvecklingsprocess som pågår och av företagets stora projektportfölj. Min bild av Akademiska Hus är mycket positiv, det är ett framgångsrikt företag med hög kompetens, säger Walmerud. 

Walmerud tillträder tjänsten den 13 augusti och kommer att vara placerad på koncernkontoret i Göteborg.