Nyheter

Alvendal hoppar av

Stockholms stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd Kristina Alvendal (M) lämnar alla politiska uppdrag. Hon ersätts av Regina Kevius (M).

En 29-årig civilingenjör med bakgrund som projektledare på Skanska. Det är kortbeskrivningen av Stockholms nya stadsbyggnadsborgarråd Regina Kevius, som också får ansvar för idrottsnämnden.

Det var under åren 2006-2008 som Regina Kevius jobbade som projektledare på Skanska Nya Hem. Närmast kommer hon från jobbet som planeringschef för Danderyds kommun.

Utnämningen av Regina Kevius kommer efter att Kristina Alvendal, under onsdagen meddelade att hon lämnar alla politiska uppdrag, inklusive det som stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd.

— Efter fyra år som borgarråd har jag bestämt mig för att göra något annat, säger hon i ett pressmeddelande.

Efter sin tid som borgarråd, varav de senaste två åren som stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd, väljer hon nu att söka sig till nya uppdrag. Bland annat är hon sugen på näringslivet.

— Jag har en del saker som jag diskuterar just nu, säger hon till Svenska Dagbladet.

Under sin tid som stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd, har Kristina Alvendal bland annat medverkat till genomdrivandet av en planerad stadsdel på Årstafältet, samt en ny översiktsplan för huvudstadens utveckling.

Samtidigt har bristen på bostäder i Stockholm varit fortsatt hög de senaste åren.

— Det är en av Stockholms stora utmaningar och det är viktigt att man fortsätter ha en hög produktion av nya bostäder, säger hon till Svenska Dagbladet.