Nyheter

Amanda Borneke ny hållbarhetskoordinator på Sweco

Amanda Borneke. Foto: Jennie Krook

Amanda Borneke blir ny hållbarhetskoordinator på Sweco. Närmast kommer hon från rollen som Kvalitets- och miljöledare vid Storskogen-bolaget CS Riv & Håltagning AB i Göteborg. 

Under det senaste decenniet har Amanda Borneke haft ett flertal ledande positioner inom hållbarhet samt bygg- och rivningssektorn, både som ledare och konsult. Närmast kommer hon från rollen som Kvalitets- och miljöledare vid Storskogen-bolaget CS Riv & Håltagning AB i Göteborg. 

Nu blir hon nationell hållbarhetskoordinator och specialist inom cirkulär ekonomi för Swecos projektledningsverksamhet. Ena rollen är mer strategiskt där hon ska puffa hela Sweco framåt i sitt hållbarhetserbjudande. Den andra rollen är operativ och handlar om att assistera direkt i projekt som Specialist inom cirkulära materialflöden.

”En riktig drömmigt uppdrag där jag får en chans att accelerera mitt klimatengagemang i en nationell roll”, kommenterar Amanda Borneke sin nya tjänst i ett pressmeddelande.  

”Sweco har för mig en oerhört viktig uppgift när det gäller att bidra till att utforma framtidens hållbara städer. Min ambition är att förvalta detta förtroende genom att bygga vidare på och utveckla de lösningar som finns idag för att möta framtida behov.”

Amanda Borneke kommer att utgå Göteborgskontoret. Hon tillträder tjänsten den 1 april.