Nyheter

Anders Danielsson ny vd för Skanska Sverige

Skanska Sveriges vice vd Anders Danielsson tar över som vd efter Mats Williamson.

Det är en kommunikatör med goda ledaregenskaper som tar över vd-posten för Skanska Sverige, meddelar Skanskas vd och koncernchef Johan Karlström.

— Skanska Sverige har utvecklats mycket positivt under senare år. Anders har varit delaktig i denna process och vi tror att han kan förbättra enheten ytterligare, bland annat genom att stärka kundorienteringen, säger Johan Karlström.

Anders Danielsson har varit Skanska Sveriges vice vd sedan 2003 och har då även ingått i enhetens ledningsgrupp. Han har arbetat med utveckling av Skanskas mångfaldsarbete och är intresserad av ledarskapsfrågor, vilket bland annat gjort sig synligt i Byggvärlden. Anders Danielsson är med i Chefspanelen som är ett återkommande inslag i tidningen.

I panelen har läsarna bland annat kunnat läsa att Anders Danielsson själv försöker hitta en balans mellan arbete och fritid genom att leva sunt och motionera. Han är också övertygad om att det viktigaste en chef kan göra vid en kris på arbetsplatsen är att behålla lugnet och lyssna på medarbetarna.

1991 hade Anders Danielsson sin första arbetsdag på Skanska Sverige, därefter har han hunnit med en rad positioner inom företaget.