Nyheter

Åtal läggs ner – igen

Inte heller den nya åklagare som granskat dödsolyckan i Arenastaden, där montören Christian ”Chrisse” Wikström förlorade sitt liv, väljer att väcka åtal.

Det skriver tidningen Byggnadsarbetaren.

Det blir inget åtal efter trappraset i Solna där den 26-årige Christian Wikström förlorade sitt liv. Åklagaren som överprövat ärendet har beslutat att inte gå vidare.

Kammaråklagare Christer B Jarlås har överprövat den tidigare åklagaren Gunnar Jonassons beslut att lägga ner förundersökningen om ansvaret för dödsolyckan vid ett kontorsbygge i Arenastaden i maj 2011. Nu väljer även den nya åklagaren att lägga ner ärendet.

”Det går inte att bevisa att den eller de som varit misstänkta har gjort sig skyldiga till brott”, säger Christer B Jarlås, till Byggnadsarbetaren.

Han säger också att han måste kunna bevisa att exempelvis arbetsgivaren brutit mot arbetsmiljölagens föreskrifter och att detta brott direkt lett till olyckan och dödsfallet för att kunna väcka åtal, något som han alltså inte lyckats med.

Christian Wikström omkom när han föll 28 meter och hamnade under massorna när ett trapphus rasade i samband med montering.