Nyheter

Badhus blir hotell i Oskarshamn

Tremeterstrampolinen ska bli kvar när Oskarshamns gamla badhus byggs om till hotell med 42 rum. NCC har fått i uppdrag att bygga.

Fasaden ska finnas kvar i sitt nuvarande skick och badhuskaraktären behållas. Tremeterstrampolinen ska behållas och så mycket som möjligt av mosaiken på väggarna. En del av bassängen blir bar och reception med glasgolv, genom vilket hotellgästerna ska kunna se att de befinner sig i ett före detta badhus.

— Den del av huset där simhallen ligger har en takhöjd på åtta meter. Vi ska gjuta igen bassänglocket till ett par av bassängerna och bygga en andra våning med en öppen del i mitten, säger NCC:s platschef Roger Johansson i ett pressmeddelande.

Hotell Ett fastighetsbolag Torbjörn Nyberg är uppdragsgivare och kontraktet är värt 19 miljoner kronor. Om allt går som förväntat ska ombyggnaden vara klar i oktober.

Samtidigt meddelar NCC att företaget fått i uppdrag att bygga ett äldreboende med 30 lägenheter i Lomma. Ett uppdrag som är värt 43 miljoner kronor, Lomma kommun står som uppdragsgivare.