BI:s styrelse bygger om

BI:s styrelse bygger om
Sveriges Byggindustriers förbundsstämma har byggt om i styrelsen. Tore Nilsson från Peab blir ny styrelseordförande.
Sveriges Byggindustriers förbundsstämma har byggt om i styrelsen. Tore Nilsson från Peab blir ny styrelseordförande, Gull-Britt Jonasson från Finja och Svante Hagman från NCC blir nya styrelseledamöter.

– Det känns inspirerande och ansvarsfyllt. Jag vill gemensamt med alla kompetenta och engagerade medarbetare på Sveriges Byggindustrier och dess medlemsföretag fortsätta utveckla framtidens byggbransch, säger Tore Nilsson.

Gull-Britt Jonasson tar plats som den första kvinnliga ledamoten i Sveriges Byggindustriers styrelse. Hon har varit vd för Finja AB sedan 1989 där hon tillsammans med medarbetarna utvecklat verksamheten med nya produkter, ökad förädling, modernisering av produktionsanläggningar och företagsförvärv. Hon utsågs 2002 till Årets företagare i Sverige av Dagens Industri. Gull-Britt har också tilldelats Kungliga Patriotiska Sällskapets Näringslivsmedalj 2009 för framstående entreprenörskap som bidragit till svenskt näringslivs utveckling.

– Utifrån min horisont och erfarenhet hoppas jag kunna bidra med lite nytänkande. Större delen av mitt liv har kretsat kring betongprodukter till byggbranschen. Jag är därför stolt och glad för förtroendet och ödmjuk inför styrelseuppdraget i Sveriges Byggindustrier, säger Gull-Britt Jonasson.

Svante Hagman, affärsområdeschef NCC, blir även han ny styrelseledamot. Svante har varit anställd i NCC sedan 1987 där han bland annat varit regionchef för NCC Construction Stockholm/Mälardalen och Affärsområdeschef för NCC Housing.

– För mig är det viktigt att vi får fart på bostadsbyggandet, det är en överlevnadsfråga inte bara för oss i branschen utan för hela Sverige, säger Svante Hagman.

Relaterade artiklar

Uppskjutna byggstarter största effekten av coronakrisen
Byggbranschen är bryggan till framtiden
Uppskjuten avtalsrörelse skapar osäkerhet
”Byggbranschen påverkas i andra vågen”