BMX-park i Orminge

BMX-park  i Orminge
Aperto projektleder projekteringen och produktionen av en helt ny BMX-park vid Myrsjö IP i Orminge, Nacka kommun. BMX-parken kommer att bestå av en pool-del och en street-del. Parken är först och främst designad för BMX-åkning, men kommer också att funger
Aperto projektleder projekteringen och produktionen av en helt ny BMX-park vid Myrsjö IP i Orminge, Nacka kommun. BMX-parken kommer att bestå av en pool-del och en street-del. Parken är först och främst designad för BMX-åkning, men kommer också att fungera för skateboards och kickbikes. En BMX-park är förstås ett speciellt projekt att leda. Åkarna är väldigt kräsna och formerna som ska gjutas är mycket komplicerade.

Aperto projektleder projekteringen och produktionen av en helt ny BMX-park vid Myrsjö IP i Orminge, Nacka kommun. BMX-parken kommer att bestå av en pool-del och en street-del. Parken är först och främst designad för BMX-åkning, men kommer också att fungera för skateboards och kickbikes. 

”Att få fram en lämplig design för en fungerande betongpark kräver stor förståelse och lyhördhet för de olika specialisternas kunskap och erfarenheter. Man får aldrig glömma bort vem parken byggs för, nämligen åkarna”, berättar Andreas Lhotsky, projektledare för Myrsjö BMX-park.

”Betongarbetarna har stor kunskap om BMX och skate, de har mycket hantverkarglädje, stolthet och yrkesskicklighet. Det är en förutsättning för att BMX- och skateparker ska bli en succé”, säger Andreas. För hans del är det till stor hjälp att ha drivit det komplexa projektet Högdalen skatepark, vilket Aperto har varit involverade i sedan 2007 (även känd som Highvalley Skateworld, den kommer att bli en av Europas största skateparker när den står färdig under sensommaren 2012).

I de här projekten är gränsen mellan flipp eller flopp hårfin. Högdalen är på gång att flippa, och vi håller tummarna för att Myrsjö BMX också ska göra det!

Bygg- och projektledning: Aperto
Landskapsarkitekter: Cedervall
BMX-park design: Andreas Lindqvist & Mikael Hedlind

 

Relaterade artiklar

Bygger ny hotelldel i form av en båt
Tecknar avtal om bygge av kontor värt 800 miljoner
Bygger ut anstalten för 900 miljoner kronor
Nu är Karlatornet högst i Norden