Nyheter

BOA öppnar nytt toppmodernt lager- och logistikcenter

BOA, en av Sveriges ledande leverantörer av byggskivor, flyttar i juli in i ett nytt, toppmodernt lager- och logistikcenter i Rosersberg. Det nya centret kommer att ligga i anslutning till Stockholm Nord Logistikcenter och får ett optimalt logistikläge nära E4:an och endast 30 km från Stockholm city.

–  Hög leveranssäkerhet och korta leveranstider har alltid varit ett viktigt konkurrensmedel för oss. Med vårt nya lager- och logistikcenter flyttar vi fram våra positioner och får ännu större möjligheter att förbättra servicen för våra kunder, säger Jörgen Sågman, vd för BOA.

Sedan 1950-talet har BOA kontors- och lagerlokaler i centrala Sollentuna. Men i takt med expansionen i området har det centrala läget inneburit allt större nackdelar och därför togs beslutet om etablering i utkanten av Stockholm.

BOAs nya anläggning kommer att ligga i Stockholm Nord Logistikcenter i Rosersberg nära E4:an och Arlanda – endast 30 km från Stockholm city och 40 km från Uppsala. Stockholm Nord Logistikcenter kommer fullt utbyggt att vara ett av de största logistikcentren i Stockholmsområdet och flera välkända företag, som till exempel DHL, Dustin och Lidl, finns redan på plats med lager i området.

– Rosersberg har även fördelen av att ligga nära Förbifart Stockholm, som ska förbinda de norra och södra länsdelarna, förklarar Jörgen Sågman.

Granne med BOAs nya logistikcenter kommer det att ligga en kombiterminal, där gods skall lastas om mellan järnväg och lastbil. Tanken är att varor ska kunna transporteras långa sträckor med tåg och att lastbilar sedan tar över för närtransporter.

– Vår ambition är att utnyttja terminalen och successivt överföra en större andel än idag av våra inleveranser från väg till järnväg, säger Jörgen Sågman.

BOAs nya anläggning får en total yta på cirka 14 500 kvadratmeter under tak, varav cirka 13 500 kvadratmeter är disponerat för logistikdelen. I anläggningen ingår både en in- och utlastningshall för att kunna utföra all lastning och lossning under tak i syfte att minimera fukttillförsel.

Centret kommer att vara utrustat med den senaste tekniken för effektiv lagerstyrning, bland annat systemlösningen Astro WMS från Consafe Logistics som blir helt integrerat med företagets ordinarie affärssystem.

– Med den nya systemlösningen kan vi optimera hela flödet – från order till leverans – för att garantera korta leveranstider och säkerställa att det aldrig blir tomt på hyllorna ute hos våra kunder, säger Jörgen Sågman.

BOA är sedan flera år tillbaka certifierat enligt kvalitetsstandarden ISO 9001 och miljöstandarden ISO 14001. Företaget är även medlem i Basta-registret, ett oberoende miljöbedömningssystem som syftar till att fasa ut bygg- och anläggningsprodukter med farliga kemiska ämnen. För att effektivisera energianvändningen utrustas det nya logistikcentret med bland annat närvarostyrd belysning och nya, energisnåla eltruckar.

Men det nya logistikcentret ger inte bara möjlighet att hantera produkter i det egna sortimentet. BOA får även resurser att erbjuda så kallad trepartslogistik och sköta en del av lager- och logistikfunktionen åt andra företag.

– Med vårt nya lager- och logistikcenter i Rosersberg kan vi erbjuda den mest effektiva logistiklösningen inom vår bransch, konstaterar Jörgen Sågman.