Nyheter

BoKlok rekryterar från politiken

Peter Nyberg har varit kommunalråd i Botkyrka och politiskt sakkunning hos Mikael Damberg. Foto: BoKlok.

BoKlok rekryterar Peter Nyberg, tidigare kommunalråd i Botkyrka och politisk sakkunnig hos näringsminister Mikael Damberg.

Peter Nyberg är ny projektutvecklare på BoKlok. Han kommer ingå i satsningen på affärsutveckling i Stockholmsregionen som leds av Anders Hellman. Uppdraget är att skapa förutsättningar för fler bostäder. Han kommer även utveckla relationsbyggandet med Sveriges kommuner för att öka förståelsen för kommunernas bostadsutmaningar.

Peter Nyberg kommer närmast från regeringskansliet och näringsdepartementet där han varit politisk sakkunnig hos Mikael Damberg inom handelsfrågor. Dessförinnan var han under tio år kommunalråd med ansvar för bostäder och byggande i Botkyrka kommun.

– Peters stora erfarenhet av byggfrågor från kommunpolitiken kommer vara till stor nytta för BoKlok. Det är extra roligt eftersom vi hade ett väldigt bra samarbete med Peter och Botkyrka kommun när vi genomförde vårt första projekt i miljonprogrammet 2013, säger Bengt Fardelius, chef för Affärs- och projektverksamheten på BoKlok, i ett pressmeddelande.

BoKlok, som är ett boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA, har växt med över 30 procent årligen de senaste fem åren och med en ny femårsstrategi är målen högt ställda. I Stockholmsregionen är målet att bygga mer än 3000 bostäder fram till 2020.

– Jag ser fram emot att bidra till att det skapas fler bostäder i Stockholmsregionen och Sverige. Bostadsutmaningen är en av de viktigaste samhällsfrågorna och behovet av bostäder som vanliga människor har råd med är väldigt stort. Här fyller BoKlok en viktig roll, säger Peter Nyberg, som tillträder tjänsten den första mars.