Byggfakta expanderar i Mellaneuropa

 
 Bygg- och fastighetsinformationskoncernen Docu Nordic med huvudkontor i Ljusdal, Hälsingland, ägare till Byggfakta och Sverige Bygger, fortsätter sin expansion genom förvärv. Senaste tillskottet är byggprojektinformationsföretaget Istav med verksamheter i Tjeckien och Slovakien. Hittills har Docu-koncernen varit inriktad på Norden men i och med köpet av Istav tas det första steget ut i övriga Europa.

– Kort kan man säga att detta är första steget i en internationell expansion och vi ser stora tillväxtmöjligheter både organiskt och genom lansering av tjänster som vi har i norden, säger Stefan Lindqvist, koncernchef i Docu Nordic.

Strukturen i Istav är likvärdig med den som finns i de nordiska företagen då man sedan 00-talet haft strategiska och driftsmässiga beröringspunkter på olika nivåer.

– Det känns bra att förvärva en verksamhet som i grunden är byggd på samma principer och strukturer som vi byggt vår verksamhet i Norden på, fortsätter Stefan Lindqvist.

Både Tjeckien och Slovakien är väldigt likvärdiga marknaderna i Norden och att lansera redan befintliga koncept och tjänster i dessa länder är en tillväxtmöjlighet med chans till god lönsamhet snabbt då allt utvecklings- och produktarbete redan är gjort i de nordiska företagen.

Fakta Istav:
  • Verksamhet i Tjeckien och Slovakien
  • Omsättning 19 mkr
  • Ebitda 4 mkr
  • 40 anställda 
  • Huvudkontor i Prag

Fakta DOCU Nordic:

DOCU Nordic förädlar och säljer händelsebaserad B2B-information inom sektorerna bygg, fastighet, sjuk- och behandlingsvård. DOCU Nordic är verksam i Sverige, Norge, Danmark och Finland under flera dotterbolag och varumärken, bland annat Byggfakta, Byggvärlden, Sverige bygger, Husguiden, CityMark, Strateg Analys, Skandinavisk Sjukvårdsinformation, Nordic Family Group och alltombostad.se.


Läs Byggvärlden nr 6
Läs Byggvärlden nr 6!
Klicka här

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!