Byggföretagen sparar tid med Abetong Online

 
  • Andreas Finnström, Projektledare Abetong

    Andreas Finnström, Projektledare Abetong

Föregående
Nästa
 

Detta är en annons från Abetong AB.

Med sin nya molntjänst hjälper Abetong kunderna att spara hundratals timmar i stora byggprojekt. Abetong Online ger dem effektivare avrop och bättre överblick i projekten. Ett digitalt jättekliv i prefab-branschen som tagits väl emot av byggföretagen.

– I Abetong Online har jag översikt över alla betongelement som Abetong ska leverera i projektet. Jag ser precis vad som är avropat och när det ska komma. När jag skapar ett nytt avrop summeras vikterna allteftersom jag klickar i de element jag vill ha med, så det är väldigt enkelt för mig att fylla lasset på bästa sätt. Jag skulle säga att jag sparar åtminstone fem minuter per avrop med Abetong Online, berättar Karl Isaksson platschef på ED Bygg.

Fem minuter här och där blir mycket tid
Fem minuter per avrop blir snabbt en stor tidsbesparing i ett stort projekt. I den nya stadsdelen Ebbe Park i Linköping är ED Bygg just nu en bra bit in i totalentreprenaden Kvarteret Lugnet som omfattar totalt 360 lägenheter i flerbostadshus samt lokaler och garage. Abetong levererar en stor del av stommen. Sett över hela projektet uppskattar Karl Isaksson det till cirka 1000 avrop i Abetong Online, vilket innebär att de sparade minuterna faktiskt adderar upp till mer än tio arbetsdagar.

– Dessutom är det en fördel att jag kan logga in och få tillgång till all information var jag än befinner mig. Väldigt smidigt och enkelt att använda, en lösning som gör att det känns ganska utdaterat att sköta avropen manuellt på blanketter i Excel eller liknande, säger Karl Isaksson.

Minskar risken för fel
Andreas Finnström som är Abetongs projektledare för leveransen till Kvarteret Lugnet ser även en annan klar fördel med Abetong Online – de manuella felkällorna elimineras.

– Vi får en större säkerhet i kommunikationen och minskar risken att något blir fel. Istället för att kunden mejlar in avrop som våra transportledare skriver av manuellt så har vi alltid en uppdaterad status i Abetong Online där alla ser samma information. Exakt vad kunden har avropat och när det ska levereras, säger han och tillägger:

– Responsen från de kunder som börjat använda Abetong Online har varit väldigt positiv. Det förenklar både deras och min arbetsvardag och känns helt enkelt som ett modernare sätt att jobba.

Så fungerar Abetong Online
Via sitt login får byggprojektledaren överblick över samtliga element som ingår i ett projekt. Utifrån ritningen kan han eller hon planera vad som behöver levereras vid vilken tid och sedan göra sina avrop direkt i Abetong Online.

Alla avrop slussas automatiskt till rätt transportledare på rätt fabrik hos Abetong, vilket gör att kunden inte behöver hålla koll på en mängd olika kontakter för sina beställningar. Via datorn, plattan eller mobilen kan byggprojektledaren följa statusen på alla sina planerade leveranser.
br> När chaufförerna sedan är på väg ut till bygget kan de avisera sin ankomst via mejl (och snart sms) direkt i Abetong Online. Det ger bygget bättre möjlighet att manna upp inför leveransen och därmed korta ner lossningtiderna.

– Vi är först ut i prefab-branschen med den här typen av digital lösning för våra kunder. Och det känns helt rätt. I dag räcker inte längre att enbart erbjuda produkter av högsta kvalitet. Kunderna efterfrågar vår expertis i fler delar av byggprojekten, så vi hittar nya vägar att höja servicegraden, säger Magnus Fridvall, divisionschef Abetong Hus Syd.

Minskade kostnader för kunden
I Abetong Online listas mått och vikt för varje enskilt betongelement. Användaren kan även klicka på elementet och få fram ritningen direkt på skärmen. Det gör att kunden enkelt kan bygga upp sina laster på bästa sätt för att minska antalet leveranser och undvika onödiga kostnader på grund av halvfulla lastbilar.

– För oss på Abetong blir det också ett viktigt led i vår strävan att fylla upp lastbilarna bättre. Det ger inte bara lägre kostnader utan är en del i vårt hållbarhetsarbete. Ökad fyllnadsgrad ger färre lastbilar på vägarna och minskade utsläpp, säger Magnus Fridvall.

Läs mer på: www.abetong.se/sv/betongstommar_och_betongelement_till_flerbostadshus

Fakta Kvarteret Lugnet
Totalentreprenad som uppförs av ED Bygg på uppdrag av Stångåstaden. Nybyggnation av flerbostadshus, lokaler och garage i kvarteret Lugnet i Ebbe Park, Linköping. Totalt 360 lägenheter, både bostads- och hyresrätter. Uppförs i tre etapper och kommer pågå till och med vintern 2022.

Abetongs leverans ca mängder:
Pelare 530lpm
Balkar 540lpm
Stålpelare (inköp)
Sandwichväggar 6 500m²
Halvsandwichväggar 9 200 m²
Massivaväggar 25 000 m²
Skalvägg 3 200 m²
Plattbärlag 32 000 m²
Balkonger 2 400 m²
D-plattor 420 m²
Läs Byggvärlden nr 6
Läs Byggvärlden nr 6!
Klicka här

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!