Nyheter

Byggmetod som upprör

När Hadi Haghighi såg den halvfärdiga lägenhet han har köpt i centrala Göteborg blev han mycket upprörd över de rör som byggts synliga från golv till tak. Nu kräver han att Peab ska sätta in extra innerväggar för att täcka in rören. <br></br>

Hadi Haghighi har köpt bostadsrätten i kvarteret Venus för 2,25 miljoner kronor, inklusive tillval. Han tycker att han har blivit vilseförd av Peab eftersom de inte har informerat om de synliga värmestammarna. Han tycker att rören är mycket fula och förstör hela intrycket av lägenheten.

— Hela vardagsrummet var mycket fönster och glas. Nu plötsligt känns det som att något är i rörelse hela tiden, säger han.

Dessutom menar han att han har betalat dyra pengar för att köpa tillval som täcker in rören i badrummet.
— Jag har betalat för allt de har sagt, och så kommer det vattenrör i sovrummet och vardagsrummet.

Nu har han begärt att Peab ska bygga innerväggar för att täcka rören och indirekt hotat med en juridisk process. Om Peab inte går med på att bygga nya väggar är Hadi Haghighi själv beredd att stå för kostnaden, som han uppskattar till uppemot 85 000 kronor. För rören kan han inte acceptera.

Peab menar att de har använt en vedertagen byggmetod och har därför inte sett behovet av att informera om stammarna.
— Jag kan inte siffrorna, men av de projekt vi har i Göteborg bygger man åtminstone hälften med den här metoden, säger Lennart Rohman, projektansvarig på Peab.

Nu har företaget erbjudit Hadi Haghighi att låta köpet gå tillbaka. Att bygga innerväggar säger Lennart Rohman först inte går. Sen säger han att det går, men då får kunden betala för det.