Nyheter

Byggnads stämmer NVS

Byggnadsarbetareförbundet kräver 75 000 kronor i skadestånd av NVS. Fackförbundet menar att företagets uppsägning av en VVS-montör var ogiltig och har därför vänt sig till Arbetsdomstolen, rapporterar Byggnadsarbetaren.

Fallet handlar om den 38-årige VVS-montören Johan Andersson, som har varit sjukskriven i flera år men vill tillbaka till jobbet med anpassade arbetsuppgifter. NVS ansåg att det inte fanns något lämpligt jobb för honom och sade upp honom.

— Jag förstår att det är svårt att anpassa ett jobb efter mig. Men det här är det bästa jobb jag har haft. Det känns jättesurt att det blev så här, säger Johan Andersson till Byggnadsarbetaren.

Johan Andersson skadades i en trafikolycka för sju år sedan och fick därefter besvär i rygg, bäcken och ljumskar. Sedan dess har han varit sjukskriven, men har arbetstränat på en verkstad under det senaste året.

Enligt NVS har Johan Andersson sagt att han inte vill flytta om han får ett nytt jobb inom företaget, men till Byggnadsarbetaren säger han nu att det är något han får ta ställning till om han får ett erbjudande.

– Tydligen har vi haft olika uppfattningar om vad som sagts här, säger Ann-Charlotte Södergren, personalchef på NVS huvudkontor, till Byggnadsarbetaren.

Johan Andersson har varit anställd på NVS i 14 år.