Byggprojektledare med intresse för komplexa ombyggnadsprojekt

 
Byggprojektledare med intresse för komplexa ombyggnadsprojekt

Vi söker dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Micasa Fastigheter i Stockholm AB är ett fastighetsbolag som äger och förvaltar Stockholms stads omsorgsfastigheter. Vi står inför en spännande utveckling då Micasa Fastigheter fått i uppdrag att bygga ett flertal nya vård- och omsorgsboenden de kommande åren.

Har du erfarenhet av att driva projekt från idé till färdig produkt? Vill du ansvara för en egen projektportfölj och bidra till en god samhällsutveckling? Vi söker en erfaren byggprojektledare som vill vara delaktig i vår utveckling.

Du har flera andra projektledare som kollegor och rapporterar till en av våra två projektchefer. Rollen ingår i avdelningen Byggprojekt som förutom ombyggnads- och underhållsprojekt även jobbar med nyproduktion – ett nytt uppdrag som gör att organisationen växer och utvecklas. Micasa Fastigheter har ett modernt kontor på Nordkapsgatan 3 i Kista och erbjuder ett omväxlande och givande arbete i ett annorlunda fastighetsbolag med öppen, prestigelös och välkomnande atmosfär.

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter
Som byggprojektledare ansvarar du för projektledning genom hela processen och säkerställer att projekten följer uppsatta mål avseende ekonomi, tid och kvalitet. I rollen ingår bland annat att:
- Delta i uppstartsskedet med behovsanalys och planering tillsammans med förvaltare och hyresgäst
- Ansvara för projektplanering och leda projekteringsarbetet
- Styra konsulter och entreprenörer och ansvara för projektets genomförande
- Ansvara för att projekten genomförs enligt gällande lagar, förordningar och krav samt interna regler
- Arbeta med prognos och kostnadsuppföljning samt rapportering i projekten

Du agerar även bollplank vid investeringar och kan göra grova uppskattningar gällande byggkostnader. Du deltar i och bidrar till avdelningens verksamhetsutveckling.

Kvalifikationer och erfarenhet
Du har högskoleutbildning med byggteknisk inriktning, eller har förvärvat motsvarande kunskaper genom längre arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du har utbildning i BAS U och BAS P samt om du har erfarenhet av arbete i en digital projektplats, t.ex. Interaxo.

För denna roll krävs minst fem års erfarenhet av att leda byggprojekt och goda kunskaper i byggprocessens olika faser samt ekonomi i byggprojekt. Du har erfarenhet av upphandling och kan upprätta beslutsunderlag. Du behöver ha kunskap inom entreprenadjuridik och svensk bygglagstiftning.

Meriterande är erfarenheter av upphandling enligt LOU samt att ha arbetat i projekt med flerbostadshus och/eller vård-/omsorgsboenden. Erfarenhet av kommunal verksamhet och kännedom om kommunala besluts- och budgetprocesser är också meriterande, liksom erfarenhet av att ha arbetat i en beställarroll.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen är det viktigt att du har förmåga att självständigt planera ditt arbete och att arbeta med flera olika projekt samtidigt. Du behöver ha ett strukturerat arbetssätt och förmåga att väga samman komplex information. För att trivas i rollen som byggprojektledare för tidiga skeden är du en duktig problemlösare och har lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar och situationer. Du har ett gott omdöme och ekonomisk medvetenhet.

Arbetet innebär mycket samverkan med externa och interna kontakter, och det är därför viktigt att du har en god förmåga att skapa förtroende samt att bygga och bibehålla goda relationer. Du har en god förmåga att förstå andras roller och förutsättningar, är intresserad av att hjälpa andra och anstränger dig för att finna lösningar.

Om Micasa Fastigheter
Micasa Fastigheter i Stockholm AB är ett fastighetsbolag som ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB. Vår huvudsakliga uppgift är att tillhandahålla välskötta, trygga och tillgängliga bostäder med rimliga hyror till stadens äldre, personer med funktionsnedsättning samt till av staden prioriterade grupper med svag ställning på bostadsmarknaden. Micasa Fastigheter äger och förvaltar ca 120 fastigheter som omfattar drygt 1 miljon kvadratmeter. Omsättningen är ca 1 miljard kronor. Våra miljö- och energiledningssystem är certifierade enligt ISO 14001 och 50001. Micasa Fastigheters värdegrund bygger på engagemang, nytänkande, omtanke och kunskap. De fyra ledorden ska ses som ett förhållningssätt som genomsyrar alla områden och allt vi gör inom ramen för vår verksamhet. Läs gärna mer om oss på vår hemsida eller besök oss på Facebook.

Ansökan
Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor är du välkommen att kontakta HR-specialist Emilia Madeon på 08-508 360 54 eller rekryterande chef Thomas Lundmark på 08-508 360 00. Du kan också kontakta oss via info@micasa.se

Välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2018/2168

Kontakt        
Thomas Lundmark, rekryterande chef, 08 508 360 00
Emilia Madeon, HR-specialist, 08 508 360 54

Facklig företrädare           
Annette Criborn, Vision, 08 508 360 00
Anne Tawastman, SACO, 08 508 360 00

Publicerat: 2018-04-06
Sista ansökningsdag: 2018-05-01
Utbildningskrav: Högskola/universitet

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!