Byggstart för Skellefteås nya skola och idrottshall

 
Byggstart för Skellefteås nya skola och idrottshallNya Floraskolan kommer att vara klar innan skolstarten hösten 2020. Bild: MAF Arkitektkontor AB//Studio D3D Nu har spaden satts i marken för bygget av den nya skolan och idrottshallen i Skellefteå.
Skolan kommer att ha plats för 1 000 elever och idrottshallen ska ha plats för 350 aktiva och lika många i publiken. 


Skellefteå växer och därmed både antal elever och behovet av lokaler för sportaktiviteter. Skolan byggs för att klara morgondagens behov utifrån förändringar i elevunderlag och för att nå målen i läroplanen.

Skolan, från förskoleklass till årskurs 9, kommer att rymma 1 000 elever.
Hallen kommer att innehålla både en friidrottshall som ska rymma cirka 700 personer, 350 aktiva och funktionärer samt 350 personer i publiken och en fullstor sporthall.

– Den nya hallen kommer att ge idrottsverksamheten i Skellefteå förutsättningar att utvecklas. Den kommer att användas för idrottsundervisningen i skolan på dagtid. På kvällarna kommer friidrottshallen framför allt att fungera som träningshall för friidrottsföreningen och vi kommer också att kunna arrangera större tävlingar, en möjlighet som vi saknar idag. Och sporthallen kommer att bli ett jättelyft för idrotter som har behov av fullstora mått som till exempel innebandy och futsal", säger Hans Pettersson, avdelningschef, kultur och fritid, i ett pressmeddelande. 

Skolan och hallen byggs som två separata projekt där Fastec är entreprenör för hallen och NCC för skolan.
Nu pågår rivningen av de byggnader som i dag ligger där hallen ska byggas.

Både Floraskolan och Florahallen kommer att vara klara innan skolstarten hösten 2020. 

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!

 
 
 
 
-->