Nyheter

Catwalk och designade lekstugor

Skruvtävling, arkitektritade lekstugor och modevisning. I dag inleds Byggmässan 2013 i Malmö. Byggvärlden har pratat med projektledaren Sofie Lindberg som delar med sig av sina guldkorn.

Varför ska man besöka Byggmässan 2013?

– Det finns många fördelar med att besöka mässan, den främsta självklart att man på mässan kan se allt samlat under ett och samma tak. Det blir många spännande seminarier, aktiviteter och branschens ledande leverantörer. Alla typer av mötesplatser är viktiga för branschens fortsatta utveckling, det är i personliga möten som kontakter knyts och viktiga beslut kan fattas. På mässan får man den information och se det man behöver för att hålla sig uppdaterad i branschen.

Vad är den största utmaningen för er?

– Den största utmaningen har varit att få en så bred mässa som möjligt som täcker alla intresseområdena, både för VVS-MÄSSAN och BYGGMÄSSAN. Detta gäller både i utställarnas profil och i de seminarier vi har bokat till mässan. Jag tycker att vi har lyckats få till en riktigt bra mötesplats med något för alla. 

Hur många deltar?

– Vi har över 150 utställare och varumärken på plats på MalmöMässan som visar nyheter och spännande produkter och tjänster. På besökarsidan så har vi bättre databaser än någonsin och vi ser redan nu på de som förregistrerat sig att det är helt rätt titlar från målgruppen.

Nyheter?

– Det första som möter besökarna på plats kommer vara ett nyhetstorg där utställarna visar upp sina produkt- och tjänstenyheter för året. På det sättet underlättar vi för besökarna så att de kan få en samlad syn på vad som är nytt på marknaden. Vi kommer även att ha ett aktivitetstorg där besökarna kan testa årets nyheter inom handverktyg, testa sina förmågor i en skruvtävling och se när framtidens byggare snickrar ihop två arkitektritade lekstugor under de båda mässdagarna.

Vilket inslag tycker du är extra intressant?

– Mr Hyllie själv – Percy Nilsson är ett måste att lyssna till under mässans första dag när han berättar om utveckling i Hyllie. Han håller sitt seminarium i dag, tisdag, klockan 11. Sedan så har vi modevisning tillsammans med utställaren Prevex, där modeller visar upp nyheter på scen 1 under båda mässdagarna. Första dagen avslutas med ett branschmingel där man kan passa på att ta en öl efter mässan och snacka med kollegor och potentiella leverantörer. En riktigt bra avslutning på mässdagen helt enkelt!

Något annat du vill flagga för?

Under onsdagen håller Sveriges Byggindustrier i en riktigt intressant halvdag med talare som Skanskas VD, Pierre Olofsson, avdelningschefen för Inspektion Syd, Arbetsmiljöverket, Håkan Olsson och Byggchefernas ordförande Lars Bergqvist. Modererar halvdagen gör Sveriges Byggindustriers vd Ola Månsson. Sedan måste jag faktiskt ge ett råd till alla besökare och det är att ta riktigt god tid på sig. På plats på mässan finns branschens ledande leverantörer med mängder av nyheter att visa upp. Se till att njuta av stämningen på plats.

Marie Bergström
[email protected]

Byggmässan Öresund 2013 pågår 23-24 april i Malmömässan.