CFO till nordisk koncern i spännande framtidsbransch!

 
CFO till nordisk koncern i spännande framtidsbransch!

Om Nordic BIM Group

Nordic BIM Group (NBG) utgörs av Graphisoft Norge (Arktis AS, Norge), M.A.D. Oy (Finland) och Nolliplan AB (Sverige) som enade sina krafter i januari 2020 genom en företagsaffär där det finska Private Equity-bolaget Evoler Equity samtidigt steg in som bolagets huvudägare. Bolagen är specialiserade leverantörer av verktyg och lösningar för byggnadsinformationsmodellering baserade på öppna format, s.k. Open BIM, för byggnadsindustrin. De tre verksamhetsdrivande bolagen verkar tillsvidare under egna varumärken i respektive land och har marknadsledande positioner på sina marknader. Koncernens säte är i Helsingfors.

Som bolagsgrupp har NBG en produktportfölj, kompetensbredd och geografisk närvaro som ger gruppen förutsättningar att leverera unik kundnytta, samtidigt som man är Nordens ledande kunskapscenter inom digitaliseringslösningar baserade på Open BIM. Med extraordinär kunskap utvecklar man och utbildar byggindustrin inom digitalisering med hjälp av BIM.

Digitaliseringen inom byggnadsindustrin har framtiden för sig och är viktig inte bara för bolagets kunder utan också ur ett samhällsperspektiv. Digitala verktyg och arbetsmetoder gör det möjligt att bygga mer och bättre med mindre resurser och bidrar därigenom till att påskynda omställningen till en hållbar och energieffektiv ekonomi. Potentialen att effektivisera arbetsflöden och öka produktiviteten är enorm.

Nordic BIM Group i Sverige - Nolliplan
Nolliplan erbjuder BIM-mjukvaror, tjänster och helhetslösningar till den svenska arkitekt- och byggindustrin och har både kuns kapen , verktygen och lösningarna för att visualisera, analysera och optimera p rojekten på helt nytt sätt med innovativa mjukvaror. Bolaget är ensamt om att distribuera Archicad, Solibri och Vico på den svenska marknaden. Bland bolagets kunder finns allt från arkitektbyråer till projektörer och byggentreprenörer. Bolaget är baserat i Stockholm med lokala kontor i Malmö och Göteborg. Nolliplan sysselsätter 17 personer. www.nolliplan.se

Nordic BIM Group i Finland – M.A.D.
Micro Aided Design (M.A.D.) är Finlands ledande specialistföretag inom byggnadsinformationsmodellering. M.A.D. är ensamt om att distribuera Archicad på den finska marknaden och erbjuder ett brett utbud av BIM-verktyg samt relaterade utbildnings- och konsulttjänster till arkitektbyråer och byggföretag. Bolaget är baserat i Helsingfors och sysselsätter ca 20 personer. www.mad.fi

Nordic BIM Group i Norge – Arktis
Arktis erbjuder under varumärket Graphisoft Norge den norska byggindustrin innovativa digitala verktyg och anslutande skräddarsydda tjänster. Bolaget är norsk distributör av bl.a. mjukvarorna Archicad, Solibri och konstruktionsverktyget ArchiFrame. Bland kunderna finns arkitektbyråer, byggbolag och småhustillverkare. Bolaget är baserat i Oslo och sysselsätter ca 20 personer.www.graphisoft.no

Koncernen söker nu en CFO till koncernledningen.

Vi ser gärna att du har jobbat i en mindre koncern med verksamhet i flera nordiska länder. För att lyckas i uppdraget tror vi att du också har varit med och byggt upp en verksamhet baserad på flera individuella bolag, gärna inkluderande företagsförvärv.

Du gillar att utveckla verksamheten på en ekonomiavdelning, är van att bygga nya processer och ta vara på ”best practice” för att optimera verksamheten. Lite ”smuts under naglarna” tycker du är bra då du behåller känslan av det dagliga arbetet på ekonomiavdelningen. Du jobbar idag som CFO eller känner dig redo att ta steget upp till CFO. Har du dessutom även jobbat i utlandet så borde detta vara ett intressant nästa steg för dig.

I rollen som CFO
Har du det övergripande ansvaret för NBG-koncernens finansiella funktioner och koordineringen av den finansiella processen inkluderande:

 • Stöd till koncern-VD och resten av det nordiska ledningsteamet
 • Finansiell rapportering för hela koncernen
 • Ansvar för NBGs årsbokslut
 • Ansvar för att stötta de verksamhetsdrivande bolagen (Graphisoft Norge, Nolliplan, M.A.D.) inom business controlling (budget, prognos, CF-planering)
 • Aktivt stöd till koncernledningen i förvärsvprojekt med t ex synergianalyser
 • Övergripande ledarskap över ekonomiresurser i de lokala företagen (i samarbete med lokal VD)
 • Ansvar för finanserna i holdingbolagen (4 företag) och koncernens finansiella system
 • Planering av bolagsgruppens likviditet och uppföljning
 • Group Governance-processer
 • Medlem i NBG-koncernens ledningsgrupp och rapporterar direkt till VD och styrelsen
 • Kontakten med majoritetsägaren

Kandidatprofil
För att ha de bästa förutsättningarna att lyckas i uppdraget ser vi gärna att du har följande erfarenheter, kompetenser och personlighet.

Som person är du:
 • Proaktiv och driven med blicken lyft framåt samtidigt som du är resultatorienterad med en ”få saker att hända” attityd
 • Stark förmåga och driv för att förändra och förbättra
 • Stark önskan att skapa långsiktig värdetillväxt
 • Ett analytiskt sinne kombinerat med en ”hands-on” approach
 • Prestigelös team-spelare med stark känsla för samarbete och kommunikation
 • Förmåga att jobba med tajta tidsplaner och ett brett spektrum av ärenden

Följande erfarenheter ser vi som mycket viktiga:
 • Examen inom ekonomi med gedigen erfarenhet (minst 5 år) inom liknande uppgifter som CFO/Group Financial Controller
 • Erfarenhet från att leda den finansiella kontrollen och planeringen inom en nordisk / internationell organisation
 • Flytande kunskaper både i tal och skrift i svenska och engelska (finska är meriterande)
 • Bra förståelse för finansiella system och verktyg

Känner du att beskrivningen ovan passar in bra på dig? Ta då möjligheten att ta nästa steg i din karriär. Välkommen med din ansökan till ett spännande och utvecklande jobb i en växande nordisk koncern!

Placeringsort kan vara Stockholm, Helsingfors eller Oslo, det viktiga är att du är rätt person.

Ansök här


För eventuella frågor, kontakta Marcus Sandell på Birn+Partners
ms@birn-partners.com eller +46-730 698 716

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!