Nyheter

Dansk husjätte expanderar i Sydsverige

Svenska husköpare kommer att få se långt fler stenhus i framtiden från en av Skandinaviens största husbyggare, HusCompagniet. Företaget har på mindre än två år sålt 60 hus från kontoret i Malmö, och nu skall hela Sydsverige få lära känna kvalitetshusen i sten till trähuspriser. År 2013 startar man dessutom försäljning från Göteborg.

HusCompagniet har en stolt tradition av stenhusbygge på den danska sidan av Öresund, och målet är att få svenskarna att bygga sitt drömhus i sten i stället för trä. Därför ökar HusCompagniet efter två år på marknaden nu markant sin satsning på att sälja företagets energisnåla kvalitetshus till konkurrenskraftiga priser till husbyggare i hela Sydsverige. Kunderna ges dessutom en stor ekonomisk säkerhet vid husköpet genom att HusCompagniet först vill ha sin betalning vid inflyttningen.

HusCompagniet har redan 10 procent av marknaden i Sydskåne och räknar med att ta ett ännu större steg in på den svenska husmarknaden och visa mer av fördelarna med att bo i stenhus.

”Huskunderna har visat stort intresse för oss och har varit mycket nyfikna på allt om våra hus under de här två åren som vi har funnits i Sverige. Stenhus uppfattas som god kvalitet, och många kunder blir förvånade över, att husen kan byggas till priser som motsvarar vad ett trähus kostar. Därför vill vi gärna utvidga konceptet att gälla hela Sydsverige och vi tror på, att vi kommer att revolutionera marknaden,” säger Søren Hansen, vd i Svenska HusCompagniet. Han räknar med att till nästa år ha utvidgat marknaden till att gälla även Göteborg.

Husföretaget byggde över 800 stenhus under det senaste året och kan som Danmarks absolut största husleverantör erbjuda ett mycket väl beprövat byggkoncept till starka, fasta priser på grund av mycket stora materialinköp och stordriftsfördelar under byggprocessen.

”Våra hus byggs inte på en fabrik. De byggs på plats med fasta hantverkare, och därför kan vi erbjuda en hög grad av flexibilitet, om våra kunder skulle vilja ändra på planlösningen eller något annat.

Flexibilitet och individualitet är tillsammans med hög kvalitet och design, ekonomisk trygghet samt konkurrenskraftiga priser de genomgående parametrarna, när våra kunder väljer det hus som de vill ha byggt,” säger Søren Hansen. HusCompagniet har sålt mer än 60 hus i Sverige under de senaste två åren och har stora tillväxtförväntningar, även om marknaden är pressad och många husköpare avvaktar konsekvenserna av krisen.

”För väldigt många människor är ekonomisk trygghet det som är avgörande, när de skall ta det stora steget och bygga ett nytt hus. Hos HusCompagniet får de fördelarna av att välja ett pålitligt företag, som vill ha sin betalning först vid inflyttningen, och samtidigt får de ett hus byggt efternoga genomgångna processer.  Därför behöver vi bara en byggtid på 20 veckor innan huset står färdigt, vilket ärsnabbt,” säger Søren Hansen.

Svenska HusCompagniet kan erbjuda en hel rad hustyper med olika planlösningar med massor av möjligheter för individuella behov och önskemål till attraktiva priser.