Nyheter

De får uppdraget att bygga Infinity

RO-Gruppen får uppdraget att bygga Infinity åt Castellum. Bild: Castellum

RO-Gruppen och Castellum ska i samverkan uppföra kontorsfastigheten Infinity i Hagastaden, Stockholm. Projektet omfattar 26 000 kvadratmeter och ordervärdet uppgår till 615 miljoner kronor.

I en samverkansentreprenad ska RO-Gruppen och Castellum uppföra kontorsfastigheten Infinity, på ett centralt läge i den nya innerstadsdelen Hagastaden i Stockholm. Projektet är Castellums största i området.

Infinity erbjuder cirka 20 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta fördelat på 14 våningsplan inklusive källarplan. I markplan återfinns café och service och invändigt byggs moderna kontor med stor flexibilitet. Unika arbetsytor kommer även erbjudas hyresgästerna utomhus.

– Vi är väldigt glada över det förtroende vi fått av Castellum i och med valet av oss som entreprenör. Projektet utförs i samverkan där vi i nära samarbete med Castellum ska förverkliga visionerna och uppföra en modern och innovativ kontorsbyggnad tillsammans, säger Lars Westman på RO-Gruppen Stockholm.

Projektet har en stark miljöprofil och ska byggas enligt miljöcertifieringssystemen Miljöbyggnad Guld samt WELL.

– Infinity är ett lika delar spännande som utmanande projekt vad gäller storlek, logistik och höga miljömål. Både vi på RO-Gruppen och Castellum har bred erfarenhet av att bygga fastigheter med omfattande hållbarhetsåtgärder och certifieringar. I detta projekt ligger fokus på människorna som ska vistas där och på att lämna ett så litet klimatavtryck som möjligt, säger Olle Forsberg på RO-Gruppen Stockholm.

Byggstart sker under 2023. Projektet beräknas stå klart under 2025.