Gästbloggen
 

Det är vårt ansvar att säkra kompetensförsörjningen

Mer än hälften av Sveriges studenter arbetar extra vid sidan av sina studier, men deras erfarenheter är sällan relevanta när de slutar skolan och börjar söka sina första riktiga jobb. Samtidigt som fastighetsbranschen skriker efter unga akademiker kräver vi ofta arbetslivserfarenheter ä...

+ Read more

Mer än hälften av Sveriges studenter arbetar extra vid sidan av sina studier, men deras erfarenheter är sällan relevanta när de slutar skolan och börjar söka sina första riktiga jobb. Samtidigt som fastighetsbranschen skriker efter unga akademiker kräver vi ofta arbetslivserfarenheter även av de unga. Något som de omöjligt kunnat skaffa sig. Det här är ett moment 22.

En ny undersökning bland fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation Fastigos medlemmar visar att bara var sjätte arbetsgivare tycker att det är lätt att hitta unga sökande med relevant arbetslivserfarenhet. Nästan hälften av de svarande, 47 procent, tycker snarare att det är svårt att finna unga akademiker med relevant arbetslivserfarenhet. Samma förhållanden råder säkert även i många andra branscher.

Många akademiska utbildningar är oftast helt teoretiska ända fram till examen. I utbildningen ingår sällan någon längre praktik. Relevanta arbetslivserfarenheter får studenten skaffa sig genom sommarjobb eller extrajobb under terminerna. Många arbetsgivare förväntar sig att nybakade akademiker har arbetslivserfarenhet när de söker sitt första jobb – och då är det inte mer än rätt att arbetsgivarna försöker skapa kontakt med de potentiella medarbetarna redan som studenter.

För att underlätta för medlemsföretagen att ge unga akademiker erfarenhet av branschen har fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation Fastigo tecknat ett kollektivavtal om studentmedarbetare med fackförbunden Unionen, Vision, Sveriges Chefsorganisation Ledarna, Jusek, Sveriges Ingenjörer, Sveriges Arkitekter, Civilekonomerna och Akademikerförbundet SSR. Avtalet innebär att studenten får arbeta med relevanta arbetsuppgifter, som mest 15 timmar per vecka och på villkor som är anpassade till studentens situation.

Fastighetsbranschen sitter nu i förarsätet och det är upp till oss själva att avgöra vilken kompetens de sökande har när de examineras. Genom att öppna upp för studenterna med hjälp av studentmedarbetarjobb kan vi både se till att bygga den arbetslivserfarenhet vi vill att de sökande ska ha, samtidigt som vi får nya lösningar på utmaningar branschen står inför. Det är vårt ansvar att säkra kompetensförsörjningen.

 

Charlotta Stensson, förhandlingschef Fastigo

 Mona Tapper, förhandlingschef Vision

 Hans Sköld, förhandlingschef Jusek

 Mikael Rosengren, förhandlingschef Sveriges Ingenjörer

 Mikael Andersson, förhandlingschef Civilekonomerna

 Ulrik Östling, förhandlingschef Sveriges Arkitekter

 Maria Johansson, biträdande förhandlingschef Akademikerförbundet SSR

 Helena Hedlund, förhandlingschef Ledarna

 Niklas Hjert, förhandlingschef Unionen

- Read less

Presentation

Här publiceras inlägg från gästskribenter som ger sin syn på branschen.

Taggar