Dramatik vid invigningen av Emporia

Dramatik vid invigningen av Emporia
Ett brandlarm som löste ut skapade dramatik under invigningen av Emporia - Skandinaviens största shoppingcenter.
Igår, torsdag den 25 oktober slogs portarna upp till Emporia i Malmö, Skandinaviens största shoppingcenter. Ett brandlarm som löste ut skapade dock dramatik under invigningen när lokalerna fick utrymmas.

Då ingen brand hittades kunde besökarna så småningom släppas in i byggnaden igen. Klockan 17.30 hade ansvariga konstaterat det inte handlade om någon brand. Värme från en pizzaugn hade fått en detektor att lösa ut, skriver Sydsvenskan.

Med cirka 200 butiker i en spektakulär miljö erbjuder Emporia en shoppingupplevelse som saknar motstycke i Sverige. På Emporia erbjuds besökarna en blandning av butiker som tilltalar alla, med flera koncept som tidigare inte funnits i södra Sverige. Exempelvis öppnar den klassiska leksaksaffären Hamleys, och den surfinspirerade modebutiken Hollister på Emporia.

– Vi har velat skapa en internationell atmosfär. En noga utvald blandning av butiker och restauranger stärker varumärket Emporia som en shoppingdestination, för alla plånböcker, utan att tumma på kvaliteten, säger Wilner Andersson, Country Manager på Steen & Ströms Sverige.

Huset är ritat av arkitekt Gert Wingårdh, och erbjuder shopping i en spektakulär miljö med inslag av vacker konst och design. På Emporias tak finns en offentlig park, som samtidigt som den erbjuder en fantastisk utsikt, är en central del av Emporias miljöarbete. Emporia blir det första shoppingcentret i Sverige som miljöcertifieras enligt BREEAM. Arbetet med att skapa Emporia har pågått sedan 2006 och nu välkomnas alla besökare.

– Vi är otroligt glada att äntligen få välkomna alla att uppleva vad Emporia har att erbjuda. Med Emporia har vi lyckats skapa något unikt, som vi hoppas ska sätta en ny standard för shoppingcenter i Sverige, säger Frederik Ekelund, Center Manager på Emporia.

 

Relaterade artiklar

Ännu hippare efter ombyggnation
NCC bygger ut vattenverk i Umeå
Efter överklagandet – klart för byggstart av 192 lägenheter
Ny affärschef på Tyréns