Ejendals expanderar till Mellanöstern

 
Föregående
Nästa
 

Detta är en annons från Ejendals.

Ejendals har i många år arbetat mot en nollvision gällande skador på händer och fötter i Norden och resten av Europa. Nu är det dags att flytta gränserna ytterligare. I augusti 2019 öppnade man sitt första kontor i Dubai för att erbjuda skyddshandskar och skyddsskor under varumärkena Tegera och Jalas till mellanöstern och norra Afrika.  

Etableringen är ett sätt att möta upp en efterfrågan på den regionala marknaden, samt att bättre kunna stötta existerande kunder som redan är aktiva i regionen. Som alltid handlar det om att erbjuda bästa möjliga skydd för händer och fötter – oavsett arbetsuppgift.

-          Medvetandet kring säkerhet på arbetsplatsen blir större på alla typer av företag, inte minst i mellanöstern och Dubai. Med över 70 års erfarenhet och kompetens både vad gäller funktion och design har vi en portfölj som väl motsvarar kravbilden i regionen. Med våra handskar och skor kan man alltid genomföra jobbet med bibehållen säkerhet för händer och fötter, säger Barry van den Hoven, Chief Commercial Officer på Ejendals.

Ejendals har ett högt fokus på funktion, ergonomi, design och kvalitet i sina produkter och lösningar. Detta har lett till en marknadsledande position i Norden och en stark närvaro i övriga Europa. Med sitt breda produktutbud har Ejendals alltid en lösning, oavsett om det handlar om isande kyla eller ökenhetta så har man en produkt som passar.  

En central del av Ejendals produktfilosofi är det nordiska design-arvet och den höga kvaliteten. Alla skor och handskar i produktutbudet planeras och designas för ett specifikt ändamål – ofta i samarbete med större nyckelkunder. Ejendals har alltid fokuserat på innovativa lösningar som såväl underlättar som förbättrar funktion och skydd.

-          Ju mer krävande och extrem miljö du arbetar i, desto större är behovet av säkerhetsutrustning som är såväl funktionell som bekväm. Här är det nordiska design-arvet till vår fördel då vi alltid strävar efter att hitta den enklaste, men ändå mest funktionella lösningen för varje typ av arbetssituation, fortsätter Barry van den Hoven.

En majoritet av arbetsplatsolyckorna runt om i världen är kopplade till just händer och fötter. Det kan handla om allt från skärsår till stukningar och benbrott, men gemensamt för dem alla är att de ofta leder till frånvaro från jobbet. Genom förhållandevis enkla förbättringar i rätt skyddsutrustning för personalen skulle många av dessa olyckor kunna undvikas.

-          Den här frågan handlar såväl om onödigt lidande för de som skadas, som rent ekonomiska konsekvenser för företagen. Allt fler företag inser värdet av att skydda sin personal på bästa möjliga sätt, något som börjar bli tydligt även i Mellanöstern. Därför är det helt rätt tid för oss att expandera till den marknaden just nu, avslutar Barry van den Hoven.

Ejendals kontor i Dubai har också fått en snabbstart. De första större kunderna i regionen är redan tecknade och målet är satt – omsättningen ska vara sexsiffrig i USD inom ett par år.

Läs Byggvärlden nr 6
Läs Byggvärlden nr 6!
Klicka här

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!