EJENDALS INVESTERAR FLERA MILJONER EURO I SIN FINSKA SKOFABRIK I JOKIPII

 

Detta är en annons från Ejendals.


 

Ända sedan 1916 har den finska orten Jokipii varit mittpunkten för innovativ utveckling av skor som ger såväl komfort som skydd för arbetare runt om i hela världen. Under varumärket JALAS utvecklas och tillverkas numera årligen upp emot en miljon par skor i fabriker ägda av svenska PPE-företaget Ejendals.

Och nu investerar Ejendals 1,7 miljoner euro i JALAS-fabriken för att ta såväl innovation som tillverkning till nästa nivå. I centrum för investeringen finns en unik maskin för formsprutade sulor.

- Med vår nya maskin tillverkar vi skyddsskor som är mer anpassningsbara, bekväma och funktionella. Det med en innovativ metod som ger samma höga krav på skydd för användaren, säger Bill Coward, Deputy Managing Director för Ejendals Finland.

En aning förenklat gör maskinen det möjligt att skapa mellan- och yttersulor i en och samma maskin med formsprutningsmetoder. Detta tillverkningssätt ersätter den konventionella metoden där yttersulan tillverkas separat och sedan limmas ihop i efterhand. Att Ejendals nu gör denna miljonsatsning har flera orsaker.

- Dels handlar det om att tillvarata såväl vårt nordiska arv och historia som att dra full nytta av den stora kompetens vi har i fabriken i Jokipii. Men framförallt är det ett naturligt steg i att alltid kunna ligga i framkant av utvecklingen på området. Vi vet att det krävs nya och innovativa lösningar för att såväl behålla som öka marknadsandelarna framåt, fortsätter Bill Coward.

Maskinen har tagits fram i samarbete med en ledande tillverkare i Italien, helt enligt Ejendals egna specifikationer. Det innebär att lösningen är såväl unik som fullt ut anpassad för JALAS specifika krav inom tillverkningen. Totalt handlar det om en investering på 1,7 miljoner euro och det har tagit närmare ett år att få maskinen på plats i Jokipii. För Ejendals är det lika mycket en investering i sin egen framtid som i Jokipii.

I dag arbetar runt 70 personer på JALAS-fabriken i Jokipii i Södra Österbotten, 35 mil norr om Helsingfors. Vid anläggningen arbetar också ett erfaret team inom Product Innovation, som står för all form av produktutveckling, från FoU till design och teknisk utveckling. Den nya maskinen kom också till som en följd av pågående produktutveckling och för att säkerställa fullgod kapacitet.

- Vi började experimentera med att formspruta mellan- och yttersulor som en sammansatt enhet i produktionsflödet för ett antal år sedan. Det är en tillverkningsprocess som normalt sett kanske mest förknippas med vissa typer av löparskor som nu finns på marknaden, och genom att integrera denna innovativa teknik i tillverkningen av våra skyddsskor öppnar vi upp för en helt ny typ av skor inom vårt område, avslutar Bill Coward.

Runt 30 procent av alla arbetsplatsolyckor är relaterade till olika typer av fotskador. Många av dessa skulle enkelt kunna undvikas genom rätt typ av skyddssko.

Ejendals har som vision att skapa en arbetsmiljö med noll skador på händer och fötter. Genom varumärkena TEGERA och JALAS tillverkar och säljer man en rad modeller av skyddshandskar och skyddsskor. Allt med fokus på såväl bekvämlighet och funktionalitet som bästa möjliga skydd i alla upptänkliga miljöer och situationer. Skyddsskor från JALAS används i dag över hela världen, inom alla branscher och av alla typer av arbetare. Med närmare 150 olika modeller finns det skor för alla typer av situationer och fötter.

Mer information om Ejendals, TEGERA® och JALAS® finns på www.ejendals.com.

Läs Byggvärlden nr 6
Läs Byggvärlden nr 6!
Klicka här

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!