El hetare än pellets i Paris

 
  • Fredrik Liungman, fransktalande säljstöd och Peter Grote, försäljningsansvarig på Värmebaronen. Foto: Susanne Bengtsson

    Fredrik Liungman, fransktalande säljstöd och Peter Grote, försäljningsansvarig på Värmebaronen. Foto: Susanne Bengtsson

  • Gunilla Brorsson, account manager på LK Armatur.

    Gunilla Brorsson, account manager på LK Armatur.

Föregående
Nästa
 
Frankrike är ett el-land.

Biobränsle har stagnerat.

- Här säljer vi inga vedpannor, men vi är här i Paris för att visa att vi är specialiserade på olika typer av värmekällor, säger Peter Grote, exportansvarig på Värmebaronen.


Värmebaronen är specieliserade på värmekällor som pelletsbrännare, pelletspanna, vedpanna, solfångare och elpannor. På byggmässan Interclima + Elec, den del av Batimat som är inriktad på installationer, marknadsför de främst sina elpannor och solfångare. 

- Frankrike är ett riktigt el-land. Efter Parisavtalet är det särskilt fokus på grön el. Biobränsle som ved och pellets är det inte många som håller på med, den marknaden har stagnerat, säger Peter Grote, försäljningsansvarig på Värmebaronen. 

Han är på Batimat/Interclima för andra gången.  

- Vi har en återförsäljare här, men vi tycker att marknaden är mycket större än så och därför är vi här för att visa upp våra produkter och hitta fler återförsäljare. 

Värmebaronen, med kontor i Kristianstad, brukar delta på de stora bygg- och industrimässorna i Frankrike, Tyskland och Italien. 

- Det är inte så många svenska företag på dessa mässor, många har sina dotterbolag och distributörer på plats istället, men så stora är inte vi. Vi brukar försöka dela monter med någon. Då halverar vi kostnaden och kan åka på dubbelt så många mässor. 

På Interclima delar Värmebaronen monter med LK Armatur, som är inriktade på VVS-armatur som ventiler, kopplingar och styrdon. Tillverkningen sker i Helsingborg.  

- Vi samarbetar en del och säljer delar till dem, säger Gunilla Brorsson, account manager på LK Armatur, företagets representant på mässan. 

- Vi har redan återförsäljare i Frankrike men vill visa upp våra produkter och profilera vårt varumärke. Det är många nyfikna installatörer som kommer förbi och ställer frågor om våra produkter.

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!