En revolution för den svenska ventilationsbranschen

 
  • Leif Fredriksson, Försäljningschef VILPE Sverige

    Leif Fredriksson, Försäljningschef VILPE Sverige

Föregående
Nästa
 

Detta är en annons från VILPE

I över fyrtio år har VILPE tillsammans med moderbolaget SK Tuote Oy försett den finska marknaden med innovativa ventilationsprodukter. Företaget har växt kraftigt och är idag den ledande tillverkaren och utvecklaren av ventilationslösningar i Finland, Baltikum, Ryssland och Skandinavien. Nu är det dags att ta sig an den svenska marknaden.

Leif Fredriksson är försäljningschef på VILPE Sverige och han ser att de kan göra stor skillnad på den svenska marknaden.

­– Våra produkter kan verkligen leverera en ny standard som inte kan matchas på den svenska marknaden idag. Många tycker att det låter för bra för att vara sant när vi räknar upp våra fördelar, men vi menar verkligen allvar när vi säger att vi kan halvera både installationstid och klimatavtryck samtidigt som vi sänker elförbrukningen med upp till tolv procent.

Lägre energiförbrukning med FLOW
VILPE har med sina frånluftshuvar och takfläktar varit kända som pionjärer på marknaden sedan 1980-talet och de har alltid legat i framkant, men med den nya produktserien FLOW tar de utvecklingen till en ny nivå.  

– Vår nya takhuv FLOW är verkligen en revolutionerande produkt som vi är väldigt stolta över. Efter tre års intensivt utvecklingsarbete har vi lyckats skapa en produkt som minskar tryckförlusten med hela fyrtio procent. Och tillsammans med VILPE Intake kan vi faktiskt minska ventilationsaggregatets elförbrukning med upp till tolv procent. Där vet vi ingen som kan leverera samma resultat, säger Leif Fredriksson.    

Flera fördelar med plast istället för plåt
Det finns en föreställning inom branschen att produkter i plast inte håller lika hög kvalitet som plåt. Något som inte stämmer inte alls enligt Leif.

– Det är en vanlig missuppfattning att plåt är ett bättre alternativ. Jag tror det har att göra med gamla föreställningar från personer som inte har insikt i vad som hänt med materialet. Våra produkter är utvecklade för att klara de tuffa förhållanden som det hårda nordiska klimatet fordrar. Alla våra produkter håller mycket hög kvalitet vilket gör att vi kan lämna väldigt generösa garantier till våra kunder. Vi ger 20 års teknisk garanti, 10 års färggaranti och 2+3 års garanti på elektriska komponenter på alla våra produkter. Vi vet att våra produkter levererar vad vi lovar. Han menar också att det fina med plasten är att den faktiskt är hållbar på flera sätt.
Inte nog med att den klarar tuffa klimat, den är också mer hållbar i klimatsynpunkt visar en undersökning gjord i Sustainability report 2017-2018.

  – Plast har fått ett dåligt rykte om att det inte skulle vara lika miljövänligt som plåt, men sanningen är att våra produkter faktiskt bara bidrar till nästan hälften så stort klimatavtryck som liknande produkter i plåt.


Asunto Oy Helsingin Töölön Oscar i Helsingfors har 180 separata områden som kräver ventilation. Med VILPES produkter kunde varje lägenhet, inkl. spiskåpa, trapphus och förråd, få ett eget system för till- och frånluft.

Våga tänka nytt
Leif som själv varit verksam inom ventilationsbranschen under många år vet att det kan vara svårt att få folk att tänka nytt.

– Det ska ganska mycket till för att man ska byta till ett helt nytt tillvägagångssätt. Men vi har redan märkt att fler och fler har börjat få upp ögonen för oss efter att de sett de goda resultat våra produkter har levererat ute på byggen runt om i landet.


Fakta
Frånlufts- och takprodukter för alla tak
VILPE har utvecklat innovativa takprodukter i över 40 år och är idag marknadsledande i Norden. Produkterna är utvecklade för att klara de tuffa förhållanden som det hårda nordiska klimatet fordrar. Genomföringar, frånluftshuvar och fläktar kan beställas i flera färger och passar alla taktyper och lutningar. Produkterna är certifierade och uppfyller alla europeiska krav. VILPE ger 20 års teknisk garanti, 10 års färggaranti samt 2+3 års garanti på elektriska komponenter på alla produkter.


 Läs mer på: VILPE - Innovative and EasyLediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!