ETT KLOCKRENT SAMARBETE

 
  • Personal- och planeringsansvarig Johan Törngren

    Personal- och planeringsansvarig Johan Törngren

Föregående
Nästa
 

Med Galaxen Byggs matchning har Nynäs Tak hittat en ny kollega i Hussein som
jobbar som montör av papptak. Personal- och planeringsansvarig Johan Törngren
berättar hur samarbetet sett ut.

Efter över 35 år inom byggsektorn fortsätter Nynäs Tak att växa och är i ständigt behov av kunnig personal. Johan kom i kontakt med Galaxen Bygg under ett frukostmöte hos Sveriges Byggindustrier, och blev nyfiken. “Just det här med nyanlända var en ny del hos dem som inte hade funnits förut och den passar ju oss alldeles utmärkt.” säger han.

Det här är första gången som Galaxen Bygg och Nynäs Tak samarbetar kring rekrytering. Samarbetet leds av matchningskoordinator på Galaxen Bygg, David Elgindy Johnsson, tillsammans med Johan. “Vi kände att vi fick allting av Galaxen. De ordnade med allt pappersarbete och kontakt med Arbetsförmedlingen och stödet vi får från Arbetsförmedlingen. Det var klockrent.” säger Johan. Han tycker att matchningen passade deras behov precis.

Lena på Nynäs Tak har varit i branschen i 20 år och lär upp Hussein som ny montör. “Vi fick vår fina nya superelev. Han är jätteduktig.” säger hon. Nya kollegan Hussein har jobbat på Nynäs Tak i cirka fem månader och står på taket på kommunhuset i Kungsängen tillsammans med kollegorna Lena och Jerry. Han stormtrivs med jobbet som montör. Han uppskattar att Galaxen kommer till arbetsplatsen och stämmer av lite då och då. Kollegorna tar sig tiden att lära upp honom.

Det råder inga tvivel om att Johan kommer vilja samarbeta med Galaxen Bygg igen. “Med den här matchningen som vi fick nu så kommer vi definitivt göra det. Absolut.” säger Johan med ett leende.Galaxen Bygg hjälper dig som arbetsgivare i byggsektorn att hitta nya medarbetare. Här beskriver två arbetsgivare som Galaxen Bygg samarbetar med hur det fungerar. Ta kontakt med oss om du behöver rekrytera eller om du vill veta mer! Galaxen Bygg finns över hela landet och har kontakt med yrkesarbetare och tjänstemän med bakgrund i byggsektorn som söker anställning.

 

Läs Byggvärlden nr 6
Läs Byggvärlden nr 6!
Klicka här

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!