Får kontrakt på nya badhuset

 
Får kontrakt på nya badhusetDet nya badet kommer bland annat att innahålla en 50-metersbassäng. Foto: NCC NCC ska tillsammans med Burlövs kommun bygga nya Burlövsbadet i Arlöv, strax norr om Malmö.
Uppdraget är ett partneringsamarbete och ordervärdet uppgår till 290 miljoner kronor.

Det nya badet kommer att innehålla en 50-metersbassäng, en undervisningsbassäng, en multibassäng med höj- och sänkbar botten samt en barnbassäng.
Kommunens verksamheter, samt den aktiva simklubben som hyr lokaler av kommunen i dag, har varit involverade i utformningen av Burlövsbadet.

Simklubben kommer att få egna lokaler på plan 2 tillsammans med badpersonalens utrymmen. Det blir även lokaler för ett gym på plan 2.
På entréplan blir det reception och café. Badet kommer kunna ta emot 200 000 besökare per år.

Nya Burlövsbadet byggs nära den nya pendeltågsstationen, på mark bredvid kommunens nuvarande badhus. Gamla badet kommer att vara i drift under hela byggtiden och rivs när det nya är klart.

– NCC har stor erfarenhet av att bygga bad- och simanläggningar, bland annat Ystad badhus, Sjöbo simanläggning och Hylliebadet i Skåne, och genom vår badhusgrupp delar vi erfarenheter mellan projekten. Det gör att vi kan utveckla och bygga nya Burlövsbadet så det blir miljömässigt och tekniskt hållbart för både besökare och kommunen, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

Planerad byggstart för nya Burlövsbadet är i slutet av 2019 och det beräknas vara klart i början av 2022.
Affären uppgår till 290 miljoner kronor och orderregistreras i tredje kvartalet 2019 i affärsområde NCC Building Sweden.

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!

 
 
 
 
-->