Nyheter

Får uppdrag med miljöprofil

Kvillebäcken i Göteborg. Bild: Imtech.

Imtech har fått uppdraget att utföra VS-installationerna i ytterligare en av etapperna i den nya stadsdelen Kvillebäcken som växer fram i Göteborg.

Området ligger intill Backaplan och kommer fullt utbyggt att innehålla 2 000 nya lägenheter med butiker, kontor, restauranger, förskolor och en rad andra verksamheter.

Åtta olika byggbolag samarbetar i projektet och det blir en blandning av låga och höga hus, hyresrätter och bostadsrätter. Även själva lägenheterna kommer att variera i stil och planlösning från hus till hus.

Den etapp som Imtech arbetar med – Kvillebäcken K1 och K2 – består av åtta huskroppar med fem till tio våningsplan och gemensamt garage under hela ytan. Samtliga lägenheter får golvvärme.

Ordersumman för Imtech ligger på drygt 20 miljoner kronor. Projektet, som drivs som en samverkansentreprenad, inleddes i början av året och ska vara slutfört under 2016.

– Byggnaderna får en tydlig miljöprofil och ska uppfylla klass Silver enligt riktlinjerna för certifieringssystemet Miljöbyggnad, berättar Magnus Gildevall, filialchef för Imtech VS-teknik i Göteborg, i ett pressmeddelande.

Byggare är Tuve Bygg AB och slutkund Ivar Kjellberg Fastighets AB.