Nyheter

Fredrik Hemborg ny chef inom NCC

Foto: Sten Jansin

Fredrik Hemborg har utsetts till affärsenhetschef för NCC Housing Sverige.

– Det är med stor glädje jag välkomnar Fredrik Hemborg till ledningsgruppen för affärsområdet Housing. Han tar med sig långvarig och värdefull erfarenhet från bostadsutvecklingsbranschen i Sverige, och har också varit delaktig i NCCs pågående resa mot förändring och införandet av den nya strategin, säger Joachim Hallengren, affärsområdeschef, NCC Housin, i ett pressmeddelande.

Fredrik Hemborg är för närvarande ansvarig för region Stockholm, NCC Housing Sverige, en tjänst som han tillträdde i juni 2013, efter fyra år som regionchef i Stockholm för NCC Property Development.
Fredrik har också innehaft ett antal tjänster inom projektutveckling på NCC, både för den kommersiella verksamheten och bostadsverksamheten.

Den nuvarande affärsenhetschefen, Mattias Lundgren, kommer att fortsätta i en roll på koncernnivå inom NCC med ansvar för strategi samt förvärv och sammangåenden för NCC-koncernen.
Mattias Lundgren tillträder sin nya tjänst den 1 maj.

– Mattias Lundgren har gjort ett utmärkt arbete inom NCC Housing. Jag skulle vilja passa på att tacka honom för hans insatser för bostadsverksamheten. Mattias har mångårig erfarenhet av olika områden och från andra tjänster inom NCC, och jag är övertygad om att han kommer att bli en stor tillgång i sin nya roll, säger Joachim Hallengren.