Nyheter

Fulla byggjobbare på NCC-bygge i Göteborg

Åtta inhyrda polska byggnadsarbetare var alkoholpåverkade på NCC:s bostadsbygge vid Eriksbergsområdet i Göteborg. Efter positiva alkoholtester byttes de ut. Nu får NCC hård kritik från Arbetsmiljöverkets inspektör.

NCC anlitar det irländska bemanningsföretaget Rimec, som har arbetsgivaransvaret för de avstängda byggnadsarbetarna från Polen. Göteborgs-Posten rapporterar om att problemen upptäcktes för omkring ett halvår sedan.
I de fyra provtagningar med alkotester som genomförts sedan februari har hittills åtta anställda hos Rimec påträffats alkoholpåverkade och fått sluta på bygget.

Nu riktar Arbetsmiljöverket hård kritik mot NCC, som inte informerat en arbetsmiljöinspektör som besökte bygget om problemen.
— Det är anmärkningsvärt att NCC inte nämnde detta när jag i maj var ute på arbetsplatsen för att utreda en olycka som ägde rum i april, säger Magnus Larsson, arbetsmiljöinspektör, till Göteborgs-Posten.

Vid olyckan i april skadades tre polska byggnadsarbetare i samband med att de skulle lossa ett betongelement från lyftkranens kättingar. Två av dem fördes till sjukhus för vård, men det finns enligt tidningen inga uppgifter om att någon av dem skulle ha varit alkoholpåverkad.