Nyheter

Galaktisk ökensatsning för trekkies

Kan nördar med pengar och kunglig börd vara bra för miljön? Kanske. Abdullah II är inte bara kung av Jordanien. Han är ett fan av Star Trek också. Nu vill han bygga en grön park till rymdäventyrets ära.

Kung Abdullah II är ett sådant fan av Star Trek att han till och med medverkat i ett avsnitt av tv-serien. Visserligen utan repliker och för ungefär 15 år sedan men ändå. Nu utvidgar han sin kärlek till Star Trek rent fysiskt. Han är nämligen en av de tänkbara finansiärerna till en ny äventyrspark i Jordanien, där just den omhuldade serien, står i centrum. Rubicon Group Holding är företaget som står bakom idén.

Red Sea Astrarium heter den planerade parken som kan få en yta på hela 74 hektar, skriver The National. Kostnaden för parken kommer att nå lika svindlande och astronomiska höjder som Star Trek:s rymdskepp. Eller vad sägs om mer än en miljard dollar. För den summan får de kommande besökarna inte bara ta del av ännu ej specificerade Star trek-äventyr utan också få lära sig det mesta om Jordaniens, och regionens uråldriga historia.

”Vi firar arvet från regionens forna civilisationer, likväl som dess framtid”, skriver Rubicon Group Holding på sin hemsida och förklarar, för de som inte förstår, vad en science fiction-historia har med Jordaniens ursprung att göra.

Parken, som beräknas stå klar 2014, ska förhoppningsvis också drivas helt av sol- och vindkraft. Resmålet ska bli en ”modell för grön energi” som företaget skriver i ett pressmeddelande.