Nyheter

Gamla verktyg ger unga en ny framtid

Skolan på Sri Lanka. Foto: Lions Student Club

Har ni verktyg som inte längre används?
Då kan de komma till nytta på Sri Lanka.
I samarbete med Lions organiserar Bygg-Ole och Nacka Trä en insamling till en byggskola där.
– En skänkt hammare kan betyda en bra framtid för en av ungdomarna, säger Ewa Wiberg, projektledare för insamlingen och event- och sponsringsansvarig på Bygg-Ole.


Skolan heter Don Bosco Technical Centre och ligger i staden Negombo. Den drivs ideellt av kristna präster och cirka 450 elever går på skolan, varav 100 bor där. Skolan tar emot utsatta barn och ungdomar, många av dem är föräldralösa och har hoppat av den allmänna skolan.

Don Bosco Technical Centre fokuserar på praktiska utbildningar som snickeri, industriellt hantverk, elektronik och bilverkstad. Nu har Bygg-Ole och Nacka Trä startat en insamling av verktyg som skänks till skolorna.
– Vi är glada att få vara med och hjälpa ungdomar med användbara verktyg som kommer till praktisk nytta för de ungdomar som lever fattigt och utsatt. Vi vill underlätta för ungdomarna att bygga upp bostäder och andra viktiga funktioner som är grundförutsättningar till ett bra liv, säger Ewa Wiberg.

Insamlingen pågår fram till och med 14 september i Bygg-Oles butiker, där man kan lämna verktygen i lådor.
– Alla har en extra hammare eller såg som inte använda. I stället för att låta dem bara ligga i garaget kan de komma till stor användning för skolungdomars framtid, fortsätter Ewa Wiberg.
Material som samlas in är handverktyg, elverktyg, arbetskläder, spik, skruv och tillbehör, såsom tejp, penslar med mera.

Därefter kommer de fraktas till skolan i Sri Lanka. Hur de ska transporteras dit är ännu inte bestämt, men det sker i samarbete med Lions, som också kommer att vara med på plats i Sri Lanka.