Greger Gunnarsson

 
Greger GunnarssonGreger Gunnarsson.

Vad är det bästa med att jobba som byggchef?

Det bästa är att man får vara med att påverka samhällsutvecklingen, vår miljö och vår energiförbrukning, både själv och genom att leda duktiga och drivna medarbetare till bättre och bättre resultat.

Man får också vara med och förändra vår bransch så att vi blir attraktiva både hos våra befintliga och nya medarbetare. Vi har gått långt men har mycket kvar att arbeta med, kulturellt, inkluderande, likabehandling mm. 

Vilka är utmaningarna?

Det finns flera utmaningar som chef i byggbranschen. Bland en av dem är att skapa engagemang, stolthet och ansvarstagande hela vägen ut i leden. För att vi ska prestera på högsta nivå och leva upp till våra kunders förväntningar gäller det att du som chef visar vad som krävs och vad som ger belöning i slutänden.

En annan utmaning är att balansera mellan utveckling och kostnadsoptimering. Vi vill utveckla vår omgivning, våra projekt, våra medarbetare och oss själva samtidigt som vi hela tiden måste bli effektivare, ha ständigt fokus på våra kostnader och leverera produkter med god kvalitet, miljö och till ett attraktivt pris.

Hur ska en bra ledare vara?

En bra ledare är ödmjuk, full av energi, engagerad och framförallt vet precis anledning till varför just han/hon är ledare. För att vara en god ledare måste man leva sina värderingar och vilja vara en förebild. Och det behöver komma inifrån, vara genuint.   

Hur gör man för att få nöjda kunder och medarbetare?

Pratar mycket med mina närmsta chefer om att vårda sitt varumärke. Det handlar i all sin enkelhet om att du ska uppträda och verka i din roll på ett sådant sätt så att du varje dag kan möta din kund och medarbetare på tex ICA och kunna se dem i ögonen. Om du agerar och tänker på detta sätt är jag övertygad att du får kunder och medarbetare mycket mer nöjda.

Vad gör du på jobbet för tillfället?

För tillfället håller jag på att förbereda en fusion av ett förvärv vi haft som dotterbolag i min region. Samtidigt med detta strukturerar jag om vårt ledningsarbete på regionen. Jag vill få till ett mer effektivt ledningsarbete som får oss mer fokuserad på rätt saker.     

Fakta

Namn: Greger Gunnarsson

Ålder: 45 år

Bor: Haninge

Familj: Sambo med två bonusbarn 

Karriärväg: Driftingenjörsutbildad, har gått installationsvägen först genom kalkyl, projektledning, avdelningschef, regionchef (både inom installation och bygg) i en rak väg med ett avstick under fyra år som ombudsman/regionansvarig på bransch- och arbetsgivareförbundet inom VVS.  

Ledarskapsmotto: Har tre motton som följt mig i hela karriären: Sätt dig inte på höga hästar (gör ont att falla ner), ensam är inte stark (du går aldrig ensam) och till sist tala med människor, inte om.

Taggar

Årets byggchef

 
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se