Nyheter

Hallå där, Marcus Weiland…

Marcus Weiland
Marcus Weiland, vice vd på Savantic delprojektledare inom Kraftsamling – AI i samhällsbyggandet.

Berätta lite kort om dig själv! Vem är du?
– Jag är en social nörd. Jag kan bli passionerat intresserad av nästan vad som helst. Dans, grönt te, myror, räkodling, sumobrottning och drönare är några av de intressen jag totalt förlorat mig i genom åren. Jag jobbar som vice vd på Savantic där jag nördar ner mig i AI och så är jag projektledare inom Kraftsamling AI i Samhällsbyggandet och aktiv inom AI Arena.

Vad kan vi förvänta oss av dina krönikor?
– Olika vinklar på AI inom samhällsbyggnad. Mitt mål är att skriva på ett sätt som är personligt, lättsamt och avdramatiserar AI.

När blev du intresserad av AI?
– Redan som liten gillade jag robotar. Jag programmerade min första AI som kunde lära sig själv på gymnasiet 1998.

Varför är AI så spännande, tycker du?
– Det är extremt användbart och löser många problem som traditionell programmering inte rår på. Dessutom kan vi genom att studera AI lära oss om vad det innebär att tänka och därmed även om oss själva.

Läs intervjun där Marcus Weiland pratar om branschens digitaliseringsresa:
”Satsa smart på digitalisering och kom ikapp”