Nyheter

Han blir ny vd för Wästbygg

Joakim Efraimsson, ny vd för Wästbygg.

Joakim Efraimsson har utsetts till ny vd för Wästbygg. Han tillträder tjänsten första juni då han också tar plats i koncernledningen.

I slutet av januari gick bolaget ut med beslutet att slå ihop Wästbygg-Gruppens entreprenad- och projektutvecklingsverksamheten inom Bostad och Kommersiellt, till en gemensam organisation. Joakim Efraimsson har nu utsetts till vd för den sammanslagna verksamheten, Wästbygg AB. Jörgen Andersson, vd och koncernchef, som tillfälligt gått in som vd för Wästbygg, återgår i samband med detta till att helt fokusera på arbetet som koncernchef för Wästbygg-Gruppen.

”Joakim Efraimsson anställdes i Wästbygg 2010. Både i och med sin nuvarande roll som operativ chef Bostad och genom sina tidigare positioner har han samlat på sig en god kunskap om vår affär och våra interna processer”, skriver man i pressmeddelandet.

– Det är väldigt roligt att få erbjuda Joakim tjänsten som vd för Wästbygg AB. Han har rätt kompetens och erfarenhet för att driva utvecklingen av affärsområdena Bostad och Kommersiellt vidare. Joakim är också väldigt uppskattad för sina goda egenskaper som ledare. Det känns extra bra att kunna utse en intern kandidat. Förutom att det visar att vår successionsplanering fungerar, så innebär det också att vi kan driva arbetet vidare utan en ny uppstartsfas, vilket är bra med tanke på att vi relativt nyligen slog ihop verksamheterna inom Wästbygg AB till en gemensam organisation, säger Jörgen Andersson.